Univerzálny koláč s ovocím

Autor receptu: marto990

Univerzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade, koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. S menšími kúskami ovocia je však koláč viac konzumnejší. Tak isto je možné obmieňať ovocie podľa chuti a sezóny ako aj hlavnú zjemňujúcu zložku cesta, jogurt.

20
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny podľa poradia jogurt, cukor, preosiata múka, vajíčko a olej dobre zapracujeme. Záleží od veľkosti plechu a jeho formy, pokiaľ použijete 2 kelímky smotany, pridajte o toľko viac ostatných ingrediencií, ako keby ste robili z dvojitej dávky.
  2. Okrem vanilkového cukru, ten postačí aj jeden. Ovocie by však nemalo byť príliš vlhké, inak sa cesto dobre neprepečie.
  3. Pokiaľ použijete jablká, skúste štipku škorice a zázvoru. A ak máte odvahu, pridajte štipku čierneho korenia. Zvýrazní to chuť koláčika. Jednoducho, Bon Apetit.