Univerzálny koláč s ovocím
Autor receptu: marto990
Univerzálny snáď preto, lebo pokiaľ použijete väčšie kúsky ovocia ako v mojom prípade,
koláč dostane rustikálnejší vzhľad, no odporúčam ho jesť len za tepla. S menšími kúskami
ovocia je však koláč viac konzumnejší. Tak isto je možné obmieňať ovocie podľa chuti a
sezóny ako aj hlavnú zjemňujúcu zložku cesta, jogurt.
20 porcií |
10 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny podľa poradia jogurt, cukor, preosiata múka, vajíčko a olej dobre zapracujeme. Záleží od veľkosti plechu a jeho formy, pokiaľ použijete 2 kelímky smotany, pridajte o toľko viac ostatných ingrediencií, ako keby ste robili z dvojitej dávky.
- Okrem vanilkového cukru, ten postačí aj jeden.
Ovocie by však nemalo byť príliš vlhké, inak sa cesto dobre neprepečie.
- Pokiaľ použijete jablká, skúste štipku škorice a zázvoru.
A ak máte odvahu, pridajte štipku čierneho korenia. Zvýrazní to chuť koláčika.
Jednoducho, Bon Apetit.