Údenie a pečenie bravčového kolena
Autor receptu: emdy
Pár krát som kúpil predvarené údené koleno. Masírované na minimálne 20%, chuť a
konzistencia ako blato... odvtedy si ho pripravujem radšej doma sám.
4 porcie |
60 minút príprava |
210 minút na 230 °C |
Postup
- Kolená umyjeme, potrieme soľou a necháme odležať 10 dní. Priebežne otáčame a potierame šťavou ktorú "pustili".
- Vyviažeme špagátom, aby sa nám dali zavesiť do udiarne. Údime 3x za 6 dní /1x údenie deň pauza/ Údime na bukovej štiepke a tohoročnom slivkovom dreve. Priebežne kontrolujeme vzhľad a farbu, pri poslednom údení môžeme pridať do pahreby vetvičku borievky.
- Popis je pre konvektomat, takže pre rúru si ho treba upraviť.
1.
Varný cyklus Para 100% 3 hodiny 105 stupňov celzia
Varný cyklus Horúci vzduch 75% 30 minút 230 stupňov celzia
A kolienka sú hotové. Rozpadajú sa a na povrchu sú chrumkavé....
Dobrú chuť