Údenie a pečenie bravčového kolena

Autor receptu: emdy

Pár krát som kúpil predvarené údené koleno. Masírované na minimálne 20%, chuť a konzistencia ako blato... odvtedy si ho pripravujem radšej doma sám.

4
porcie
60 minút
príprava
210 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Kolená umyjeme, potrieme soľou a necháme odležať 10 dní. Priebežne otáčame a potierame šťavou ktorú "pustili".
  2. Vyviažeme špagátom, aby sa nám dali zavesiť do udiarne. Údime 3x za 6 dní /1x údenie deň pauza/ Údime na bukovej štiepke a tohoročnom slivkovom dreve. Priebežne kontrolujeme vzhľad a farbu, pri poslednom údení môžeme pridať do pahreby vetvičku borievky.
  3. Popis je pre konvektomat, takže pre rúru si ho treba upraviť. 1. Varný cyklus Para 100% 3 hodiny 105 stupňov celzia Varný cyklus Horúci vzduch 75% 30 minút 230 stupňov celzia A kolienka sú hotové. Rozpadajú sa a na povrchu sú chrumkavé.... Dobrú chuť