Tvarožník

Autor receptu: forneta

6-8
porcií
55-60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Na doske zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, citrónovú kôru a maslo. Všetko prepracujeme rukou na hladké cesto. Ak sa cesto lepí, dáme ho na chvíľu do chladničky.
  3. Cesto vyvaľkáme a vyformujeme na dno tortovej formy (priem. 26 cm) a potom prstami vytlačíme okraje. Dno cesta niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou.
  4. Pudingový prášok dobre rozmiešame s tvarohom, cukrom a vanilínovým cukrom. Potom pridáme vajce a tekuté vychladnuté maslo. Všetko dobre vymiešame, aby bola náplň hladká. Náplň nalejeme do formy na pripravené cesto.
  5. Dáme do trúby piecť.