Tvarohový nepečený dezert

hacumomo - fotkahacumomo, 19. septembra 2013
Tvarohový nepečený dezert
Foto: hacumomo

Tento recept som našla na vareche ale trochu vylepšila a upravila podľa seba :) presné gramáže nepíšem lebo to záleží od formy a napr. Zobraziť celý popisTento recept som našla na vareche ale trochu vylepšila a upravila podľa seba :) presné gramáže nepíšem lebo to záleží od formy a napr. cukor podľa toho kto ma ako rád sladké. Jednoduchý nepečený dezert :)

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
2  bal.
1  bal.
300 g
2 PL




Postup

  1. 1

    1.Roztopíme maslo 2. roztopené maslo nalejeme na kekse 3. rozmixujeme 4. keksíkové cesto dobre natlačíme do formy ktorá je vystlaná papierom na pečenie alebo alobalom, ja som použila alobal.

  2. 2

    5. želatínový stužovač ( ja som dala dva sáčky na 50ml vody) si necháme napučať, 6. zatiaľ si v miske vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor ( podľa toho ako sladké máte radi ) 7. stužovač si prihrejeme ale nevaríme, len rozpustíme,pridáme ho k ostatnému a dobre vymixujeme. 8. nalejeme na keksíkové cesto do formy

  3. 3

    9. nakrájame jahody, ktoré poukladáme na vrch tvarohovej plnky 10. pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nalejeme ju na vrch 11. necháme tuhnúť v chladničke 3-4 hodiny Samozrejme použiť môžete aj iné ovocie, ja som mala akurát jahody,nabudúce bude kiwi ak ho nikto dovtedy nezje :)

Diskusia k receptu

ana89
dnes bol s kiwi a bol úúúžasný. Ďakujem za receptík :) :) určite spravím aj nabudúce..