Tvarohový nepečený dezert

Autor receptu: hacumomo

Tento recept som našla na vareche ale trochu vylepšila a upravila podľa seba :) presné gramáže nepíšem lebo to záleží od formy a napr. cukor podľa toho kto ma ako rád sladké. Jednoduchý nepečený dezert :)

20 minút
príprava

Postup

  1. 1.Roztopíme maslo 2. roztopené maslo nalejeme na kekse 3. rozmixujeme 4. keksíkové cesto dobre natlačíme do formy ktorá je vystlaná papierom na pečenie alebo alobalom, ja som použila alobal.
  2. 5. želatínový stužovač ( ja som dala dva sáčky na 50ml vody) si necháme napučať, 6. zatiaľ si v miske vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor ( podľa toho ako sladké máte radi ) 7. stužovač si prihrejeme ale nevaríme, len rozpustíme,pridáme ho k ostatnému a dobre vymixujeme. 8. nalejeme na keksíkové cesto do formy
  3. 9. nakrájame jahody, ktoré poukladáme na vrch tvarohovej plnky 10. pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nalejeme ju na vrch 11. necháme tuhnúť v chladničke 3-4 hodiny Samozrejme použiť môžete aj iné ovocie, ja som mala akurát jahody,nabudúce bude kiwi ak ho nikto dovtedy nezje :)