Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč z lístkového cesta

imaginarium - fotkaimaginarium, 1. júla 2017

Výborný a osviežujúci letný koláč.

Suroviny

500 g
1 ks
300 g
400 g
4 lyžice
1 balíček
250 ml
200 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Preložíme na suché plechy, potrieme vajíčkom a povrch cesta popicháme vidličkou, aby sa cestá pri pečení nenadvihli. Postupne obe upečieme do zlatista (asi na 200 °C a 15 - 20 minút). Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Môžeme nakrájať na menšie kúsky alebo použiť iné čerstvé či kompótové ovocie.

  3. 3

    Vymiešame tvaroh alebo mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu (ja som použila Dr. Oetker na 700 g hmoty).

  4. 4

    K vymiešanemu tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Opatrne vmiešamie ovocie a zľahka premiešame.

  5. 5

    Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč necháme stuhnúť najlepšie cez noc, aby cesto zmäklo a plnka stuhla.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zakusla by som sa doň, ak by bol poruke, vypadá byť dobrý. Ale prečo treba cesto pred pečením natrieť vajíčkom, musí to byť?
No vidíš, já to vzala z gruntu, roky nepotírám - jen tam kde je to vyloženě třeba. Dělávám slimáky z lístkového těsta s ořechovou náplní, ty vajíčkem potírám a obalím natřenou stranu v pískovém krystalovém cukru. Udělá se bezva karamelová krusta.
Koláčik urobený a už skoro aj zjedený. Studený z ladničky a na druhý deň, je naj. Len nabudúce si ten vrchný plát pred zmontovaním narežem, bude sa to lepšie krájať a nebude sa mi to "rozčapovať".
Ja som dala maliny a čučoriedky. Ďakujem za recept.