Tvarohový koláč z lístkového cesta

imaginariumImaginarium, 25 ročná žena, Považská Bystrica, 1. júla 2017 16:37
Ďalšie jej recepty »

Výborný a osviežujúci letný koláč.

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Preložíme na suché plechy, potrieme vajíčkom a povrch cesta popicháme vidličkou, aby sa cestá pri pečení nenadvihli. Postupne obe upečieme do zlatista (asi na 200 °C a 15 - 20 minút). Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Môžeme nakrájať na menšie kúsky alebo použiť iné čerstvé či kompótové ovocie.

  3. 3

    Vymiešame tvaroh alebo mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu (ja som použila Dr. Oetker na 700 g hmoty).

  4. 4

    K vymiešanemu tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Opatrne vmiešamie ovocie a zľahka premiešame.

  5. 5

    Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč necháme stuhnúť najlepšie cez noc, aby cesto zmäklo a plnka stuhla.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist