Tvarohový koláč
Tvarohový koláč s višňami a kakaom
Autor receptu: razomzastolom
Príprava koláča nevyžaduje veľké skúsenosti a ľahko to zvládnu aj začiatočníci aj keď na prvý
pohľad vyzerá zložito.
10 porcií |
40 minút príprava |
30, 40 minút na 180, 170 °C |
Postup
- Cesto:
Nastrúhať studené maslo, pridať múku, prášok do pečiva, cukor a dôkladne premiešať.
Pridať žĺtky a vypracovať cesto.
Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej časti pridať kakao a vymiesiť.
Cesto dať na 30 minút do mrazničky.
- Tvarohová plnka:
Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso, pridať všetky suroviny (škrob, kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajíčka) a tyčovým mixérom homogénne zmixovať.
- Do formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie nastrúhať polovicu svetlého cesta a potom polovicu kakaového cesta.
Na cesto rovnomerne rozložiť polovicu tvarohovej plnky, posypať kakaom, poukladať višne, znova posypať kakaom a navrstviť zvyšok tvarohovej plnky. Potom nastrúhať zvyšok tmavého a svetlého cesta.
Piecť 30 minút pri 180 °C a ešte ďalších 30-40 minút pri 170 °C.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mPnhPCZb6s8