Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s višňami a kakaom

Autor receptu: razomzastolom

Príprava koláča nevyžaduje veľké skúsenosti a ľahko to zvládnu aj začiatočníci aj keď na prvý pohľad vyzerá zložito.

10
porcií
40 minút
príprava
30, 40 minút
na 180, 170 °C

Postup

  1. Cesto: Nastrúhať studené maslo, pridať múku, prášok do pečiva, cukor a dôkladne premiešať. Pridať žĺtky a vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej časti pridať kakao a vymiesiť. Cesto dať na 30 minút do mrazničky.
  2. Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso, pridať všetky suroviny (škrob, kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajíčka) a tyčovým mixérom homogénne zmixovať.
  3. Do formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie nastrúhať polovicu svetlého cesta a potom polovicu kakaového cesta. Na cesto rovnomerne rozložiť polovicu tvarohovej plnky, posypať kakaom, poukladať višne, znova posypať kakaom a navrstviť zvyšok tvarohovej plnky. Potom nastrúhať zvyšok tmavého a svetlého cesta. Piecť 30 minút pri 180 °C a ešte ďalších 30-40 minút pri 170 °C.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mPnhPCZb6s8