Tvarohový koláč s jahodami

monnikka - fotkamonnikka, 6. októbra 2012
Tvarohový koláč s jahodami
Foto: monnikka

Dostala som domáci tvaroh a chuť na niečo sladké, črtalo sa aj rodinné posedenie so svokrovcami, tak som upiekla tento koláčik poskladaný z viacerých receptov. A vyzerá to tak, že ho zaradím medzi naše obľúbené, lebo už bolo repete.

Suroviny

Cesto:
350 g
500 ml
1 ks
200 ml
250 g
1 PL
3 PL
1 ks
Plnka:
2 ks
250 g
80 g
1 ks
1 ks
1 ks
Poleva:
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.

  2. 2

    Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom.

  3. 3

    Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
dobre vyzerá, možno zajtra urobím, mne sa velmi páči pochuťková smotana s tou čokoládou, ako poleva , chutí mi to velmi

Pridaj komentár k receptu: