Foto: monnikka
Dostala som domáci tvaroh a chuť na niečo sladké, črtalo sa aj rodinné posedenie so svokrovcami, tak som upiekla tento koláčik poskladaný z viacerých Zobraziť celý popisDostala som domáci tvaroh a chuť na niečo sladké, črtalo sa aj rodinné posedenie so svokrovcami, tak som upiekla tento koláčik poskladaný z viacerých receptov. A vyzerá to tak, že ho zaradím medzi naše obľúbené, lebo už bolo repete.
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
250 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
|
|
Plnka: | |
2 ks |
|
250 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Poleva: | |
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.
- 2
Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
- 3
Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu