Tvarohový koláč s jahodami

Autor receptu: monnikka

Dostala som domáci tvaroh a chuť na niečo sladké, črtalo sa aj rodinné posedenie so svokrovcami, tak som upiekla tento koláčik poskladaný z viacerých receptov. A vyzerá to tak, že ho zaradím medzi naše obľúbené, lebo už bolo repete.

Postup

  1. Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.
  2. Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
  3. Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/.