Recept som objavila založený v starej kuchárskej knihe,len som si ho doplnila o smotanovú plnku.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 gr |
|
| 200 gr |
|
| 6 lyžíc uvarená silná |
|
| 5 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| Plnka č.1: | |
| 200 gr |
|
| 500 gr |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 gr |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 ks |
|
| 1 lyžica |
|
| na zdobenie |
|
Postup
-
1
Vymiešame práškový cukor so žĺtkami,pridáme vychladenú kávu,múku s kypriacim práškom a tuhý sneh a kakao. Pečieme na 170 stupňoch na vymastenom a múkou vysypanom plechu, pokiaľ sa cesto nezačne oddeľovať od okrajov.
- 2
Tvarohová plnka - práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme rumovú príchuť, tvaroh a vanilku.Vymiešame do hladka.
- 3
Smotanová plnka - vyšľaháme šľahačkovú smotanu,pridáme cukor,ztužovač,kyslú smotanu a kakao.
- 4
Vychladené cesto natrieme džemom podľa vlastnej chuti, natrieme tvarohovú plnku, potom smotanovú a dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky ztuhnúť. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu