Tvarohovo-rebarborový koláč

aleana - fotkaaleana, 23. februára 2014
Tvarohovo-rebarborový koláč
Foto: aleana

Tento recept som našla na stránke www.mimibazar.sk. Aj keď je tu už viac receptov s rebarborou,ale presne takýto nie je,tak som sa rozhodla,že ho Zobraziť celý popisTento recept som našla na stránke www.mimibazar.sk. Aj keď je tu už viac receptov s rebarborou,ale presne takýto nie je,tak som sa rozhodla,že ho pridám. Je to môj prvý rebarborový koláč,preto som vôbec nevedela,aké to bude,ale jeho chuť ma veľmi príjemne prekvapila. Keďže teraz čerstvú rebarboru nedostať,dala som zavarenú,ale na chuti koláčika to nič neubralo. Veď vyskúšajte :-)

35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
200 g (xylitol)
3 ks
1-2 PL
1 ks
250 g (maslo)
Náplň tvarohová:
750 g
2 ks
10 PL
1 ks
okrem toho:
700 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto si zmiešame rukou. (Ja som si vajíčka rozšľahala a maslo rozpustila do polotekutého stavu. A xylitol som dala do cesta aj do tvarohovej náplne.)

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Cesto po zmiesení rozdelíme na 2 časti.

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Jednu polovicu cesta rozvaľkáme (alebo roztlačíme) na plech.

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si tvarohovú náplň: vymiešame si tvaroh s cukrom,vanilkou a žĺtkami. (Ja som namiesto vanilínového cukru vyškrabala do tvarohu zrniečka z vanilkového struku.) Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú náplň vylejeme na cesto na plechu a rozotrieme až do okrajov. Na tvaroh pokladieme rebarboru a tiež rovnomerne rozotrieme.

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Rebarboru môžeme ešte posypať obyčajným a škoricovým cukrom. (Ja som zabudla,ale nechýbalo mi to.) Na rebarboru postrúhame druhú polovicu cesta.

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do rúry vyhriatej na 175´C a pečieme 35-40 min. (Riaďte sa svojou rúrou...) Hotový koláčik môžeme pocukrovať,každý podľa chuti :-)

    Tvarohovo-rebarborový koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu

marika21
Rebarboru pestujem aj ja a zbieram recepty kde sa nachadza rebarbora . Zvykla som ju pouzit do rychlych kolacov kde cast ovocia som nahradila rebarborou. Zavarenu- kompot som aj rozmixovala. Tvarohove recepty mi chutia vyskusam ak bude sezona na rebarboru.
evanaaa
S rebarborou som ešte nič nechutnala, nerobila, ale mala by som skúsiť v sezóne. Vidím, že si dávala Xylitol, nahrádzala si ho teda v tej istej hmotnosti ako bola predpísaná pre množstvo cukru, čiže 1:1 ? Myslela som, že je tam väčšia sladivosť ako pri cukre ( repnom). Ja ho mám a ak s ním sladím, neviem, ako nahradiť cukor.
aleana
@evanaa xylitol dávam od oka,podľa chuti,ale väčšinou uberám. Ja som práve že čítala o menšej sladivosti,tak teraz neviem,kto má pravdu :-) podľa mňa môžeš kľudne dávať v pomere 1:1, nič sa tým nepokazi,kým prídeš na svoje miery,koľko treba dať.
bebemana
Mam zmrazenu rebarboru,tento kolacik urcite vyskusam.kombinacia s tvarohom je perfektna.
1x aleana
aleana
@bebemana súhlasím, aj mne táto kombinácia veľmi chutí :-) ďakujem všetkým za komentáre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia