Tvarohovo-rebarborový koláč

Autor receptu: aleana

Tento recept som našla na stránke www.mimibazar.sk. Aj keď je tu už viac receptov s rebarborou,ale presne takýto nie je,tak som sa rozhodla,že ho pridám. Je to môj prvý rebarborový koláč,preto som vôbec nevedela,aké to bude,ale jeho chuť ma veľmi príjemne prekvapila. Keďže teraz čerstvú rebarboru nedostať,dala som zavarenú,ale na chuti koláčika to nič neubralo. Veď vyskúšajte :-)

35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto si zmiešame rukou. (Ja som si vajíčka rozšľahala a maslo rozpustila do polotekutého stavu. A xylitol som dala do cesta aj do tvarohovej náplne.)
  2. Cesto po zmiesení rozdelíme na 2 časti.
  3. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme (alebo roztlačíme) na plech.
  4. Pripravíme si tvarohovú náplň: vymiešame si tvaroh s cukrom,vanilkou a žĺtkami. (Ja som namiesto vanilínového cukru vyškrabala do tvarohu zrniečka z vanilkového struku.) Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú náplň vylejeme na cesto na plechu a rozotrieme až do okrajov. Na tvaroh pokladieme rebarboru a tiež rovnomerne rozotrieme.
  5. Rebarboru môžeme ešte posypať obyčajným a škoricovým cukrom. (Ja som zabudla,ale nechýbalo mi to.) Na rebarboru postrúhame druhú polovicu cesta.
  6. Dáme do rúry vyhriatej na 175´C a pečieme 35-40 min. (Riaďte sa svojou rúrou...) Hotový koláčik môžeme pocukrovať,každý podľa chuti :-)