Tvarohovo-ostružinová bomba (fotorecept)
Autor receptu: monkkychanel
Príprava je veľmi jednoduchá_pričom je všemožne použiť ľubovoľné varianty na prípravu
tejto dobrôtky a nakoľko milujeme ľahké a svieže zákusky-tak vám sem pridávam ten
môj...:-D
45 porcií |
60 minút príprava |
30-40 minút na 160 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme do stredne tuha so štipkou soli, postupne zašľaháme cukor po jednej PL do tuha.Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku, šľaháme kým nám hmota tzv. nepíše a došľaháme striedavo 3PL oleja a 3PL vlažnej vody- dobre vyšľaháme no a nakoniec zľahka vmiešame vopred zmiešané a preosiate 3PL Hl. a 3PL Ph. múku s kypiacim práškom.. Vylejeme do formy (46x36cm), ktorú nemastíme_ dáme papier na pečenie.....pečieme na 160°...cca 40 minút.
- Krém: Nachystáme si želatínu podľa návodu od výrobcu -zatiaľ len necháme napučať. Následne tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a kyslou smotanou jej konzistencia bude zatiaľ redšia, ale nemusíte sa obávať po pridaní želatíny bude ok. Želatínu dokončíme podľa návodu od výrobcu s pridaním trochy tvarohovej hmoty, ktorú následne zašľaháme do celej plnky a dobre vyšľaháme_odložíme na cca 5-10 min.do chladu(aby stuhla).Zatiaľ si pripravíme šľahačku+ 2 vanilínove cukre+ stužovač a vyšľaháme...!
- Na obrázku v ľavo Šľahačka, v pravo Tvarohový krém. Nakoniec tieto hmoty spojíme dohromady, ale už len ručne a dobre premiešame...vznikne krásne nadýchaný krém..:-).
Po vychladnutí piškóty odoberieme papier na pečenie a piškótu vrátime naspäť do formy.
Piškótu potrieme džemom...
- Následne rovnomerne rozotrieme tvarohový krém....jeho lahodná chuť vás zaručene dostane...:-D
- Poukladáme a povtláčame scedené Ostružiny......
- Nasleduje príprava Želatíny...prebieha ako príprava pudingu. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 1 litra....2/3 dáme do hrnca a pridáme 1 šumienku( ja 2 ks dávam vtedy ak používam čerstvé ovocie a nemám šťavu), do ostatnej 1/3 pridám zlaté klasy a dobre rozmiešam. Postup hádam budete vedieť-varí sa ako puding. Po uvarení rýchlo hrniec so želatínou vložíme do hrnca so studenou vodou a miešame kým nám želatína mierne nevychladne_následne ju vylejeme a rozotrieme na korpus s tvarohovým krémom a ostružiny.
- Tu je príklad inej mojej varianty na tento zákusok...mandarínky-mandarínková Prima šumienka
- Dnes máme takýto ...s KIWI a namiesto džemu som si urobila vlastný Lemon curd-Limetkový