Tvarohovo-hroznový koláč fotorecept

mia2404 - fotkamia2404, 25. júla 2012
Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept)
Foto: mia2404
35 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1  bal.
200 g
125 ml
250 ml
1 ks
1 PL
2 pl
plnka:
500 g
2 ks
1  bal.
1  bal.
200 ml vlažné




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešať všetky suroviny (okrem 1pl kakaa a 2pl mlieka), vznikne nám redšia hmota. Na plnku tiež všetko zmiešame (okrem hrozna)- tiež bude redšia plnka

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie a nalejeme 2/3 cesta

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom príde na rad plnka

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dalej hrozno

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zvyšok plnky do ktorej sme zamiešali kakao a mlieko

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    šup do trúby a piecť na 190 st. asi 30 min

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový koláčik môžeme posypať s práškovým cukrom

    Tvarohovo-hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

paleva
môžem dať namiesto hrozna višne? chcela by som ho vyskušať
paleva
dakujem za doporučenie, zajtra idem na to, môj má narodky
orchidea
hrozno ešte nedozrelo ale pomaly dozrievajú černice, určite vyskúšam, koláčik vyzerá pekne...
ronita
koláč vyzerá dobre,idem ho dnes piecť,ostalo mi hrozno.Podľa surovín musí byť chutný,aj vzhľadovo vyzerá dobre...
pegi192
piekla som ho, výborný, ale pozor! nevznikne žiadna redšia hmota na cesto. to cesto je veľmi husté, musela som pridať aj mlieko, aj olej aj vajce!!!!
mia2404
@pegi192 : neviem ako sa ti podarilo urobiť husté cesto , lebo to cesto je riedke ked si dala všetko tak ako je tu napísané :-), ale všetko je možné ale hlavne že vám to chutilo
ivanka13
ahoj ajja som mala huste cesto neviem ako ale tej muky neni nejak vela,ale je uzasny dakujem
linnet687
Je výborný, práve som ho urobila, nevieme sa ho dojesť. Tiež som však mala tuhé cesto a to som použila menej cukru ako je uvedené, musela som riediť mliekom a vodou.
loli11
Zdravim...mozno sprosta otazka,ale som v peceni uplny zaciatocnik.do plnky mam ten vanilkovy puding najprv uvarit ci tam len rovno vysypem prasok do tvarohu?dakujem za rychlu odpoved...prosiiiim...prave ho pripravujem
haji
@Mia2404 (19.8.2017 20:18)
Puding nevařit, vsypat do směsi s tvarohem - zajistí po upečení hustotu. Ať se ti daří!!
haji
@Mia2404 (19.8.2017 20:18)
Byla jsi rychlejší, než jsem se vymáčkla a klikla, už tu byla tvoje odpověď, jsi autorka - promiííň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia