Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

cukor - bez fotkycukor, 21. januára 2017

Túto tortu ma veľmi rada a ešte lepšie chutí :)

12
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180  °C

Suroviny

100 g
100 g
200 g
4  ks
3  PL
250 g
250 g
1 bal
100 ml
1 bal
1 bal
100 ml




Postup

  1. 1

    Korpus: Krupicový cukor a maslo si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu. Misu zložíme z vodného kúpela a necháme ju vychladnúť. Pridáme ešte 4 vajcia a 3 lyžice hladkej múky a miešame, kým nám nevznikne cesto. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a necháme piecť 20 - 30 minút pri teplote 180 stupňov.

  2. 2

    Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor, vymiešame mixérom do hladka. Pridáme ešte 100 ml smotany na šľahanie a ešte vymiešame s mixérom. Krém dáme na pár minút do chladničky.

  3. 3

    Poleva z lesného ovocia: Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca roztopiť. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný s vodou. Uvaríme hustú polevu a dáme ju vychladnúť .

  4. 4

    Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme a dáme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém nalejeme polevu a necháme tortu stuhnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi ten recept pozdáva, len by som potrebovala malú zmenu - tú plnku upiecť spolu s koláčom, alebo či by nešlo trocha prepiecť cesto, dať plnku a dopiecť? Prečo sa dá najprv roztopiť cukor s maslom a až do toho čokoláda, nešlo by to naopak? Ale asi už veľa špekuľujem :) Ale skúsiť môžem......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia