Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím

Autor receptu: cukor

Túto tortu ma veľmi rada a ešte lepšie chutí :)

12
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180  °C

Postup

  1. Korpus: Krupicový cukor a maslo si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu. Misu zložíme z vodného kúpela a necháme ju vychladnúť. Pridáme ešte 4 vajcia a 3 lyžice hladkej múky a miešame, kým nám nevznikne cesto. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a necháme piecť 20 - 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor, vymiešame mixérom do hladka. Pridáme ešte 100 ml smotany na šľahanie a ešte vymiešame s mixérom. Krém dáme na pár minút do chladničky.
  3. Poleva z lesného ovocia: Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca roztopiť. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný s vodou. Uvaríme hustú polevu a dáme ju vychladnúť .
  4. Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme a dáme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém nalejeme polevu a necháme tortu stuhnúť.