Tvarohovo-čokoládová torta s ovocím
Autor receptu: cukor
Túto tortu ma veľmi rada a
ešte lepšie chutí :)
12 porcií |
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus:
Krupicový cukor a maslo si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu. Misu zložíme z vodného kúpela a necháme ju
vychladnúť. Pridáme ešte 4 vajcia a 3 lyžice
hladkej múky a miešame, kým nám nevznikne
cesto. Tortovú formu vystelieme papierom
na pečenie a necháme piecť 20 - 30 minút pri
teplote 180 stupňov.
- Tvarohový krém:
Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor,
vymiešame mixérom do hladka. Pridáme
ešte 100 ml smotany na šľahanie a ešte
vymiešame s mixérom. Krém dáme na
pár minút do chladničky.
- Poleva z lesného ovocia:
Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca roztopiť. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný s vodou. Uvaríme hustú polevu a dáme ju
vychladnúť .
- Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme a dáme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém nalejeme polevu a
necháme tortu stuhnúť.