Foto: naty
Obmena klasickej bábovky, je oveľa šťavňatejšia, výborná! :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme žľtka s vanilkovým a práškovým cukrom (v pôv. recepte bolo 200 g cukru ale podľa mňa takto stačí), pridáme olej, tvaroh (môže byť jemný ale aj hrudkovitý), vodu, múku s pr. do pečiva a šťavu a kôru z citrona (ja som dala z 1/2 citrona ale môžte dať aj z celého). Podľa chuti môžme pridať hrozienka, orechy, čokoládu, kakao,...
-
2
Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne vmiešame do cesta.
-
3
Vylejeme do vymazanej a vysypanej bábovkovej formy.
- 4
Dáme upiecť na 180 stupňov, dľžku viete každá podľa svojej trúby :) po upečení môžme hned vyklopiť.
- 5
Na koniec môžme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou, citronovou polevou...my máme radi takúto "holú" :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu