Tvarohovo-citrónová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: naty
Obmena klasickej bábovky, je oveľa šťavňatejšia, výborná! :)
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľaháme žľtka s vanilkovým a práškovým cukrom (v pôv. recepte bolo 200 g cukru ale podľa mňa takto stačí), pridáme olej, tvaroh (môže byť jemný ale aj hrudkovitý), vodu, múku s pr. do pečiva a šťavu a kôru z citrona (ja som dala z 1/2 citrona ale môžte dať aj z celého).
Podľa chuti môžme pridať hrozienka, orechy, čokoládu, kakao,...
- Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne vmiešame do cesta.
- Vylejeme do vymazanej a vysypanej bábovkovej formy.
- Dáme upiecť na 180 stupňov, dľžku viete každá podľa svojej trúby :) po upečení môžme hned vyklopiť.
- Na koniec môžme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou, citronovou polevou...my máme radi takúto "holú" :) Dobrú chuť!