Tvarohovo-citrónová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: naty

Obmena klasickej bábovky, je oveľa šťavňatejšia, výborná! :)

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme žľtka s vanilkovým a práškovým cukrom (v pôv. recepte bolo 200 g cukru ale podľa mňa takto stačí), pridáme olej, tvaroh (môže byť jemný ale aj hrudkovitý), vodu, múku s pr. do pečiva a šťavu a kôru z citrona (ja som dala z 1/2 citrona ale môžte dať aj z celého). Podľa chuti môžme pridať hrozienka, orechy, čokoládu, kakao,...
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne vmiešame do cesta.
  3. Vylejeme do vymazanej a vysypanej bábovkovej formy.
  4. Dáme upiecť na 180 stupňov, dľžku viete každá podľa svojej trúby :) po upečení môžme hned vyklopiť.
  5. Na koniec môžme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou, citronovou polevou...my máme radi takúto "holú" :) Dobrú chuť!