Foto: izabella929
Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
na vrch: | |
|
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
4 PL (domáci) |
|
350 ml (domáce) |
|
Postup
-
1
Vajcia som rozdelila...najprv som si vymiešala tvrdý sneh z bielkov..
-
2
k žĺtkam som pridala práškový cukor a vymiešala do peny..
-
3
do vymiešanej žltkovej hmoty som opatrne vmiešala po lyžicu hladkú múku..
-
4
opatrne vmiešala po lyžici tvrdý sneh z bielkov..
-
5
a napokon som opatrne vmiešala kakao...
-
6
plech som vystlala pečiacim papierom...treba voliť taký plech, aby sa dlžkou vyrovnal rozmeru formy na srnčí chrbát, aby sa upečený korpus použil čo najlepšie...preto neudávam veľkosť plechu...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 15 min..upečený korpus som nechala vychladiť na plechu..
-
7
pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku...do tvarohu som pridala vanilku, práškový cukor a rumovú príchuť..do 250ml.vody som pridala želatínu a lyžucu cukru a priviedla do varu...ihneď odstavila a nechala vychladiť..k vychladnutej želatíne som pridávala tvaroh a dobre vymiešala...plnku som dala do chladničky stuhnúť...
-
8
zavárané broskyne som nechala odkvapkať a pokrájala som ich na mesiačiky..formu na srnčí chrbát som potrela zvnútra olejom a pripravila som si pečiaci papier na veľkosť forny tak, aby mi prečnieval a dal sa hotový tunel zakryť a zaťažiť...
-
9
upečený korpus som rozmerala tak, že som urobila jeden väčší a jeden menší kus...s tým užším kusom zakryjem plnku...vložila som sirší korpus do formy a z vnútornej strany som dobre potrela broskyňovým džemom..potrela som ak vrchný plát...
-
10
položila som polovicu tvarohovej plnky..
-
11
na tvarohovú plnku som pokladala broskyne..
-
12
na broskyne som uložila druhú polovicu tvarohovej plnky a zakryla som vrch pečiacim papierom z oboch strán...položila som do chladničky a zaťažila vrch knihou..
-
13
ráno som hotový tunel vyklopila na podnos..
-
14
potrela som ho čokoládovou polevou a dala do chladničky stuhnúť..
-
15
a ozdobila krémom a ovocím..
-
16
tunel v reze....prajem vám dobrú chuť..
Veľmi pekne @Izabella929 , tiež mám takéto veľmi rád.
Pripomenula si mi promócie. Vtedy sme ho mali ako hit - novinku.