Tvarohovo-broskyňový tunel fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. januára 2015

Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
1 PL
plnka:
500 g
1 ks
1 PL
1 bal.
250 ml
1 ČL
na vrch:
100 g
1 ČL
2 PL
4 PL (domáci)
350 ml (domáce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila...najprv som si vymiešala tvrdý sneh z bielkov..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    k žĺtkam som pridala práškový cukor a vymiešala do peny..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vymiešanej žltkovej hmoty som opatrne vmiešala po lyžicu hladkú múku..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opatrne vmiešala po lyžici tvrdý sneh z bielkov..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a napokon som opatrne vmiešala kakao...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    plech som vystlala pečiacim papierom...treba voliť taký plech, aby sa dlžkou vyrovnal rozmeru formy na srnčí chrbát, aby sa upečený korpus použil čo najlepšie...preto neudávam veľkosť plechu...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 15 min..upečený korpus som nechala vychladiť na plechu..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku...do tvarohu som pridala vanilku, práškový cukor a rumovú príchuť..do 250ml.vody som pridala želatínu a lyžucu cukru a priviedla do varu...ihneď odstavila a nechala vychladiť..k vychladnutej želatíne som pridávala tvaroh a dobre vymiešala...plnku som dala do chladničky stuhnúť...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zavárané broskyne som nechala odkvapkať a pokrájala som ich na mesiačiky..formu na srnčí chrbát som potrela zvnútra olejom a pripravila som si pečiaci papier na veľkosť forny tak, aby mi prečnieval a dal sa hotový tunel zakryť a zaťažiť...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečený korpus som rozmerala tak, že som urobila jeden väčší a jeden menší kus...s tým užším kusom zakryjem plnku...vložila som sirší korpus do formy a z vnútornej strany som dobre potrela broskyňovým džemom..potrela som ak vrchný plát...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    položila som polovicu tvarohovej plnky..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na tvarohovú plnku som pokladala broskyne..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na broskyne som uložila druhú polovicu tvarohovej plnky a zakryla som vrch pečiacim papierom z oboch strán...položila som do chladničky a zaťažila vrch knihou..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ráno som hotový tunel vyklopila na podnos..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    potrela som ho čokoládovou polevou a dala do chladničky stuhnúť..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a ozdobila krémom a ovocím..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    tunel v reze....prajem vám dobrú chuť..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@izabellla929 odo mňa máš 5* skvelý a vďačný zákusok, tiež často robím v srnčom chrbáte s rôznym ovocím:)