Tvarohovo-broskyňový tunel fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. januára 2015

Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
1 PL
plnka:
500 g
1 ks
1 PL
1 bal.
250 ml
1 ČL
na vrch:
100 g
1 ČL
2 PL
4 PL (domáci)
350 ml (domáce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila...najprv som si vymiešala tvrdý sneh z bielkov..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    k žĺtkam som pridala práškový cukor a vymiešala do peny..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vymiešanej žltkovej hmoty som opatrne vmiešala po lyžicu hladkú múku..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opatrne vmiešala po lyžici tvrdý sneh z bielkov..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a napokon som opatrne vmiešala kakao...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    plech som vystlala pečiacim papierom...treba voliť taký plech, aby sa dlžkou vyrovnal rozmeru formy na srnčí chrbát, aby sa upečený korpus použil čo najlepšie...preto neudávam veľkosť plechu...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 15 min..upečený korpus som nechala vychladiť na plechu..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku...do tvarohu som pridala vanilku, práškový cukor a rumovú príchuť..do 250ml.vody som pridala želatínu a lyžucu cukru a priviedla do varu...ihneď odstavila a nechala vychladiť..k vychladnutej želatíne som pridávala tvaroh a dobre vymiešala...plnku som dala do chladničky stuhnúť...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zavárané broskyne som nechala odkvapkať a pokrájala som ich na mesiačiky..formu na srnčí chrbát som potrela zvnútra olejom a pripravila som si pečiaci papier na veľkosť forny tak, aby mi prečnieval a dal sa hotový tunel zakryť a zaťažiť...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečený korpus som rozmerala tak, že som urobila jeden väčší a jeden menší kus...s tým užším kusom zakryjem plnku...vložila som sirší korpus do formy a z vnútornej strany som dobre potrela broskyňovým džemom..potrela som ak vrchný plát...

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    položila som polovicu tvarohovej plnky..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na tvarohovú plnku som pokladala broskyne..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na broskyne som uložila druhú polovicu tvarohovej plnky a zakryla som vrch pečiacim papierom z oboch strán...položila som do chladničky a zaťažila vrch knihou..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ráno som hotový tunel vyklopila na podnos..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    potrela som ho čokoládovou polevou a dala do chladničky stuhnúť..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a ozdobila krémom a ovocím..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    tunel v reze....prajem vám dobrú chuť..

    Tvarohovo-broskyňový tunel (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
krasny je ten tvoj tunel @Izabelka , nemam slov, aj ma fuziky, aj sa usmieva, cely cipkovany, velmi sa mi paci, aj krem, lahky, tvarohovy, miesto rumu mozno citron, ale to je detail :) ulozene :)
Popis veľmi dobrý ! Zákusok krásny.Robím rôzne tunely,ale tento nie a preto si ho ukladám do kk.Zanedlho bude mať manžel sviatok,mal by mu takýto koláčik chutiť.
@tatranka...som rada, že sa ti tunel páči...) iste sa manžel tejto pochúťke poteší...@alex37...iste , že môžeš použiť aj jemný tvaroh...ja som mala taký hrudkovitý , použila som ho...ale robila som ovocné rezy aj s jemným tvarohom a boli nie len pekné, ale aj chutné...) @frezia..iste , to záleží od vás, či si čkoládovú polevu ozdobíte, alebo nie..inak, nepoužila som na zdobenie šľahačku, ale som si urobila krém z mlieka a krupice, ktorý som potom zmiešala s maslom a cukrom...Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre.-)
Ten musí byť fantastický. Už dávno som tunel nepiekla. Určite to vyskúšam. Podľa úvahy - aj celkom zdravý. Výborný popis aj pekná ozdoba. Ukladám a ďakujem.
Pripomenula si mi promócie. Vtedy sme ho mali ako hit - novinku.
Izabelka,robila som tento tvoj koláčik.Je výborný.No tak ako som napísala v správe,tú plnku som viac osladila a trochu zmenila.Na koláčiku sme si pochutnali.Ďakujem za recept.

@braxi , predsa spodok je vrch, teda ho kladieš až napokon, keď je všetko hotové, naplnené zakryješ vrchom a potom druhý deň treba otočiť, vyklopiť, ztiahnúť papier a môžeš poliať čoko polevou..

Pridaj komentár k receptu: