Tvarohovo-banánová pena

tabeaa - fotkatabeaa, 23. marca 2011
Tvarohovo-banánová pena
Foto: tabeaa

Keďže tvrdo makám vo fitku, potrebujem teraz stravu založenú na prospešných látkach a živinách, ktorá sa väčšinou točí okolo kuracieho mäsa, zelenine, rybách ale Zobraziť celý popisKeďže tvrdo makám vo fitku, potrebujem teraz stravu založenú na prospešných látkach a živinách, ktorá sa väčšinou točí okolo kuracieho mäsa, zelenine, rybách ale najmä tvarohu, keďže obsahuje potrebné bielkoviny. Aby sa mi nesprotivilo každý deň sa napchávať len obyčajným tvarohom, vymýšľam rôzne obmeny, taktiež aby ma neprepadávali chute na sladké, čiže to mám dva v jednom výživnú sladkosť :) Obsahuje okolo 150 kcal.

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do hlbokej umelej nádoby alebo do misky dáme 100 g tvarohu, lyžičku medu, na kolieska nakrájanú polku banánu cca 50g a prilejeme trochu mlieka( môže sa použiť aj sójové), len aby nám zjemnilo konzistenciu. S ponorným mixérom dobre vymixujeme. Nalejeme do misiek posypeme škoricou a môžme podávať. Perfektný nápad na výživnú desiatu :)

Diskusia k receptu

dorisa
Pekne sa o seba staraj, aby si nedopadla ,ako my, čo sme sa už "trocha" zagulatili. Musí to byt mnamka.
jerica
tak to si ukladám , banán na nočné kŕče je vynikajúci liek,samotný banán moc nemusím ale v tejto úprave bude výborný :-) mám doporučenie od @honestka
evanaaa
Jerica, to myslíš kŕče v nohách? Tie ja mávam často ale nevedela som, že banány sú aj na to, asi pre obsah látok, ktoré v ňom sú. Potom si aj ja beriem recept do receptára, občas mi zvýši tvaroh - tiež používam nízkotučný. ( Jednou ranou dve-tri muchy....).
tabeaa
tak som rada ž som vám tým pomohla aj na krče :) čo sa týka pre tých cvičicich, tvaroch je úplne ideálny aj pred spaním a o banáne som tiež čítala len to naj pomôže k dobrému spánku ale čo sa týka množstva kalorií už by som ho na noc nejedla :)
jerica
@evanaaa áno presne som to myslela na kŕče v nohách,určite si nepoškodíš keď si vyskúšaš každý druhý deň dať si niečo s banánom, ja nemusím samotný banán preto mi prišiel vhod tento recept,je jednoduchý a aj chuťovo výborný,ja si dám do tej peny na striedačku ešte aj hrozienka a vlašské orechy.
silvia68
Toto je vynikajúce, dala som viac banánov a robila som z dvojnásobného množstva. ideálna sladkosť aj pre celiatikov. Ked som to robila druhýkrát ani nepočkali kým to rozmixujem, vyšľahali vidličkou a zjedli. Super, jednoduché, ľahké a výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia