Tvarohové šišky bez kysnutia

Autor receptu: ajuschka

Tieto šišky sú super v tom, že nekysnú a teda večera môže byť na stole do 15 minút :)

2
porcie
5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. všetky suroviny si zmiešame a vyrobíme cesto. Bude lepivé, a budú v ňom hrudky tvarohu. Vyvaľkáme si ho na plát v hrúbke asi 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Ja robievam pohárom. V strede každého kolieska si prstom vytlačíme jamku, nepretláčame na druhú stranu.
  2. V panvici si rozpálime toľko oleja, aby v ňom šišky mohli beztrestne plávať. Musíme použiť panvicu ktorá má pokličku !!! Do rozpáleného oleja naukladáme šišky jamkou dolu a hneď zakryjeme pokličkou. Smažíme asi 3 minúty, šišky pekne vyskočia. po 3 minútach, resp. keď je spodná strana pekne hnedá, šišky otočíme a druhú stranu dopekáme už bez zakrývania. Pozor, dosť to prská.
  3. Šišky vyberáme na papierovú utierku aby sa odmastili. Vôbec olejovo nechutia, a najlepšie sú úplne čerstvé, s domácim lekvárikom a kyslou smotankou :)