Foto: tetrisss
Odľahčené maškrtenie na sobotňajší studený večer.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku vysypeme do misky /ja najradšej používam rýchlokysku/, pridáme maslo aj palmarín nakrájané na kúsky. Urobíme žmolenku - prehnetieme múku s tukom na sypkú hmotu. Pridáme tvaroh, soľ a cukor. Urobíme polotuhé cesto. Keby bolo veľmi riedke, záleží od kvality tvarohu, ja používam domácu ricottu, pridáme hladkú múku, koľko treba. Je inak dobre aj normálne tak 20 % nahradiť múkou hladkou. Neodporúčam ale, ako je v receptoch na tvarohové cesto, múku iba hladkú. Hotové cesto dáme na jednu hodinu do chladu.
- 2
Cesto preložíme na podsypanú pracovnú dosku a vyvalkáme, preložíme ako cesto lístkové, vyvaľkáme na obdĺžnik a nakrájame na štvorce asi 8x8 cm. Všetky rezy potrieme rozšľahaným vajcom, čiže všetky hrany štvorcov budú natreté vajcom, do stredu dáme lyžičku plnky,necháme trochu obschnúť, vytvarujeme buď šatôčky, alebo taštičky, uložíme na plech na papier na pečenie, potrieme zvyškom vajca, posypeme kryštálovým cukrom a pečieme pri 200st asi 20 minút do ružova. Po upečení môžeme posypať ešte práškovým cukrom.
- 3
http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-plnka/24281-recept.html Plniť takéto cesto môžeme aj inými plnkami, je veľmi lahodné a chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môžem len odporučať.