Tvarohové pagáče
Autor receptu: palkosk8
Prvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky.
Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť.
Žiadne iné pagáče nezjem ako naše.
40+ - porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 170-180 °C |
Postup
- Múku preosejeme a na doske dobre spracujeme s tvarohom, žítokom, jogurtom, soľou,
maslom ( alebo Palmarinom ci Herou prípadne dáme polovicu masla a polovicu margarinu ).
- Keď je už cesto zmiesené, trochu poprášime dosku hladkou múkov , aby sa nám lepšie urobil bochník.
Vložíme ho do mikroténového sačku a dáme do chladničky na pár hodín pripadne noc.
- Keď je už cesto stuhnuté rozvaľkáme ho asi na 1cm a povykrajujeme z neho male buchtičky ( odporúčam upraviť ich aj rukov na vysie a tensie ) potrieme vajíčkom a posypeme sezamom ale rascov a do vyhratej rury dame piect.
Sú dobré na pohostenie aj na maškrtenie