Tvarohové pagáče

Autor receptu: palkosk8

Prvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky. Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť. Žiadne iné pagáče nezjem ako naše.

40+ -
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. Múku preosejeme a na doske dobre spracujeme s tvarohom, žítokom, jogurtom, soľou, maslom ( alebo Palmarinom ci Herou prípadne dáme polovicu masla a polovicu margarinu ).
  2. Keď je už cesto zmiesené, trochu poprášime dosku hladkou múkov , aby sa nám lepšie urobil bochník. Vložíme ho do mikroténového sačku a dáme do chladničky na pár hodín pripadne noc.
  3. Keď je už cesto stuhnuté rozvaľkáme ho asi na 1cm a povykrajujeme z neho male buchtičky ( odporúčam upraviť ich aj rukov na vysie a tensie ) potrieme vajíčkom a posypeme sezamom ale rascov a do vyhratej rury dame piect. Sú dobré na pohostenie aj na maškrtenie