Foto: siskam
Som na Vareche už 3 roky a ešte som neprispela žiadnym receptom. Dnes skúsim pridať tieto moje obľúbené koláčiky. Recept mám asi 20 rokov Zobraziť celý popisSom na Vareche už 3 roky a ešte som neprispela žiadnym receptom. Dnes skúsim pridať tieto moje obľúbené koláčiky. Recept mám asi 20 rokov od svojej kolegyne. Sú veľmi chutné a ľahučké, príprava je trochu prácnejšia, ale stoja za vyskúšanie...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
420 g |
|
200 ml |
|
42 g |
|
4 ks |
|
60 g |
|
štipka |
|
Maslové cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
/nemusia byť/ |
|
(podla chuti) |
|
1 polievková lyžica |
|
|
Postup
-
1
Z múky, mlieka, žĺtkov,práškového cukru, štipky soli a vykysnutého kvásku vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť.
-
2
Vypracujeme maslové cesto, zmiešaním múky a Hery. Vykysnuté cesto dáme na dosku a vyvaľkáme. Rozvaľkané maslové cesto položíme do stredu kysnutého .
-
3
Vykysnuté cesto skladáme ako obálku cez maslové cesto v strede.
-
4
Rozvaľkáme a necháme odpočívať 20 min.
-
5
Opakujem 3x a vždy necháme odpočívať 20 min.
-
6
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme štvorce. Plníme tvarohom, alebo lekvárom.
-
7
Vytvoríme batôžky a potrieme vyšľahaným vajcom. Začala som robiť veľké batôžky, ale menšie sa mi zdali lepšie, tak nie sú rovnakej veľkosti.
-
8
Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Nakoniec dobre pocukrujeme.
Tento recept sa k mojim obľúbeným nedostal