Tvarohové knedličky so strúhankou a ovocím

quixina - bez fotkyquixina, 1. marca 2010

Suroviny

500 g
200 g
40 g
4 ks
2 PL
2-4 PL




Postup

  1. 1

    Tuk vymiešame s tvarohom, žĺtkami a strúhankou.Hmotu necháme chvíľu odpočinúť. Z bielkov vyšľaháme sneh. Ten, spolu s hrubou múkou a krupicou primiešame do cesta. Podľa poterby pridáme múku alebo krupicu, cesto musí byť pevné ale nie priveľmi tuhé.

  2. 2

    cestto rozdelíme na menšie časti, z každej vytvoríme valček, ktorý ostrým nožom pokrájame na malé knedličky. Vložíme do osolenej, vriacej vody, a keď vyplávajú, vyberieme ich a opláchneme studenou vodou.

  3. 3

    Podávame poliate džemom, prípadne posypané orechmi a poliate džemom, alebo ak máme čerstvé ovocie(jahody,maliny), možeme si pripraviť takú ovocnú zmes.Ovocie trochu zahrejeme, pridáme cukor, a keď sa cukor rozpustí, polejeme zmesou knedličky....DOBRÚ CHUŤ !! :)

Diskusia k receptu

sovka62
Tento recept mi dala kuchárka zo škôlky, kam chodili moje deti. Všimla si, že hoci nie sú veľké jedáčky, na toto jedlo musí pre ne počítať s dupľou. A oni to aj doma pýtali, biele guličky s žltými bodkami .... No ako som mala vedieť čo to je, kým kuchárka nedala recept? Je to naozaj veľmi dobré, aj ja to mám rada.
kuchticka
Tieto knedlicky som robievala casto, ked sme mali velku zahradu a na nej vela jahod. Polievala som jahodovou omackou (pomackane jahody zasypane cukrom, ktore za chvilu maju plno stavy). Vsetci doma sme to mali velmi radi.
kikili
my to posypeme ešte opraženou strúhankou s cukrom. Mňam.