Tvarohové knedličky

Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej

Autor receptu: redakcia

Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz v lete, keď je veľký výber čerstvého ovocia.

4
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vymiešame polohrubú múku, hladký tvaroh, vajcia a štipku prášku do pečiva. Z cesta urobíme malé placky, do ktorých zabalíme ľubovoľné ovocie, napríklad jahody. Aby sa robili lepšie a cesto sa nelepilo na ruky, trochu si ich vždy navlhčíme.
  2. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme trochu soli a vo vriacej vode uvaríme guľky, trvá to asi 5 minút. Potom ich dierkovanou vareškou vyberieme na taniere.
  3. Dochutíme tvarohom zmiešaným s kyslou smotanou a s cukrom. Navrch ešte pridáme trochu roztopeného masla.