Tvarohové knedličky
Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Autor receptu: redakcia
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz v lete, keď je veľký výber čerstvého ovocia.
4 porcie |
25 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Vymiešame polohrubú múku, hladký tvaroh, vajcia a štipku prášku do pečiva.
Z cesta urobíme malé placky, do ktorých zabalíme ľubovoľné ovocie, napríklad jahody. Aby sa robili lepšie a cesto sa nelepilo na ruky, trochu si ich vždy
navlhčíme.
- Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme trochu soli a vo vriacej vode uvaríme guľky, trvá to asi 5 minút. Potom ich dierkovanou vareškou vyberieme na taniere.
- Dochutíme tvarohom zmiešaným s kyslou smotanou a s cukrom. Navrch ešte pridáme trochu roztopeného masla.