Foto: alicka80
Bezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla podľa zaručených receptov nedopadli najlepšie, tento "môj" Zobraziť celý popisBezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla podľa zaručených receptov nedopadli najlepšie, tento "môj" recept som robila "od oka". Robila som si guľky na večeru a ani som nedúfala, že sa budú dať jesť. Preto som si ani nefotila postup práce. Až keď som ich ochutnala, rýchlo som fotila aspoň suroviny a výsledok. Snáď mi odpustíte toto bosoráctvo.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
200g |
|
1 ks |
|
1 |
|
3 poliev. lyžice |
|
3 poliev. lyžice |
|
1-2 poliev. lyžice |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 poliev. lyžica |
|
3 poliev. lyžice , mrazené mix |
|
1 kávová lyžička |
|
Postup
-
1
Tvaroh zmiešate so žĺtkom, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom- 2 polievkové lyžice (ja mám radšej sladšie), pridáte bezlepkovú strúhanku, bezlepkovú krupicu (mne sa osvedčila ryžová, lebo kukuričná sa mi zdá veľmi tuhá). Z bielka vyšľaháte sneh a primiešate k tvarohovej mase. Nakoniec pridáte štipku soli, štipku sódy bikarbóny a ja som si trúfla aj na malú lyžičku solamylu. Nakoniec tvarujeme guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody kým nevyplávajú na vrch (asi 5 minút). Mne z tohto množstva vyšlo 14 kusov guliek. Na panvičke si roztopíte maslo a pridáte ovocie (ja som mala len mrazené) a 1 lyžicu cukru, varíte kým sa ovocie nerozmrazí a kým "omáčka" nezačne hustnúť. Neviem, či sa to takto správne varí, ale mne chutilo :-) Dúfam, že bude aj vám.
dalo sa zabaliť do guľky aj nejaké ovocie? napr. slivka alebo jahoda
Nikdy som neskúšala dať do guľky ovocie, ale asi by sa to dalo...nejaké ľahšie napr. čerešňa....nabudúce skúsim dať. Zatiaľ som si trúfla len na ovocnú omáčku, prípadne poliate čokoládou, strúhankou a maslom....
a ako pise dorisa, nabuduce fot, ved ak sa nevydari tak nevadi, to len vymazes foto ale ak sa podari ako tieto gulky tak tazko si fotky vymyslis:) a mimochodom vyzeraju ozaj fantasticky mnamkovo:) ryzovu krupicu som este neskusala, ale mam doma ryzovu muku tak skusim s nou. mnam uz sa tesim!
ja som tiež včera večer skúšala ryžovú krupicu prvý krát a je to podľa mňa trošku lepšie ako múka, keďže sa mi zdali tie guľky také jemnejšie, také vzdušnejšie....tak držím palce, aby sa podarili :-)
...ak sa nepodarí, tak nechcem zavádzať, aby som nesklamala maškrtníkov....to radšej neuverejním :-)
Ten obchod je na Ondavskej ulici (oproti fakultnej nemocnici cez cestu), je to v bytovke, ale má aj riadnu reklamu tak ho je vidno aj z cesty. Si šikulka, poradila si si aj bez krupice :-))