Tvarohové guľky bezlepkové

Autor receptu: alicka80

Bezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla podľa zaručených receptov nedopadli najlepšie, tento "môj" recept som robila "od oka". Robila som si guľky na večeru a ani som nedúfala, že sa budú dať jesť. Preto som si ani nefotila postup práce. Až keď som ich ochutnala, rýchlo som fotila aspoň suroviny a výsledok. Snáď mi odpustíte toto bosoráctvo.

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh zmiešate so žĺtkom, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom- 2 polievkové lyžice (ja mám radšej sladšie), pridáte bezlepkovú strúhanku, bezlepkovú krupicu (mne sa osvedčila ryžová, lebo kukuričná sa mi zdá veľmi tuhá). Z bielka vyšľaháte sneh a primiešate k tvarohovej mase. Nakoniec pridáte štipku soli, štipku sódy bikarbóny a ja som si trúfla aj na malú lyžičku solamylu. Nakoniec tvarujeme guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody kým nevyplávajú na vrch (asi 5 minút). Mne z tohto množstva vyšlo 14 kusov guliek. Na panvičke si roztopíte maslo a pridáte ovocie (ja som mala len mrazené) a 1 lyžicu cukru, varíte kým sa ovocie nerozmrazí a kým "omáčka" nezačne hustnúť. Neviem, či sa to takto správne varí, ale mne chutilo :-) Dúfam, že bude aj vám.