Foto: marykay
Tortička na želanie pre ľudí, ktorí neobľubujú marcipán :)
Suroviny
KORPUS: | |
7 ks celé |
|
250 g |
|
70 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
3 lyžice |
|
1 balenie |
|
PLNKA: | |
130 g |
|
150 g |
|
600 g |
|
2 balenia |
|
2 lyžice |
|
|
|
20 g |
|
|
|
ŠĽAHAČKA: | |
300 ml |
|
2 balenia |
|
|
Postup
-
1
KORPUS: Vymiešame žĺtky s múkou, pridáme zmäknuté maslo, maizenu, kakao a kypriaci prášok. Osobitne vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, ktorý primiešame k "žĺtkovej" hmote. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom. Pečieme 40 minút pri 180°C. Vyklopíme, po vychladnutí papier odstránime a prekrojíme rovnmerne na 3 pláty.
- 2
PLNKA: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a tvarohom. Pridáme nakrájané marhule z kompótu, marhuľový džem, vanilínový cukor a želé pripravené podľa návodu na obale (šťava z kompótu + želé prášok, uvaríme, vychladíme vo vodnom kúpeli). Vyšľaháme krém.
- 3
Jeden plát korpusu vložíme späť do formy, plnku rozdelíme na dve časti, vrstvíme nasledovne - plát, krém, plát, krém, plát. Odložíme stuhnúť do chladničky. Tortu z formy vyberieme a potrieme šľahačkou. Obložíme dlhými piškótami a dozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alexdidi - co sa tyka toho marcipanu, piekla som to pri prilezitosti narodenin a ti, ktorim to bolo urcene, nemaju radi torty potahovane marcipanom ani cokoladove polevy, takze nakonieco bolo nieco taketo :):):)