Foto: lucina2222
Tento recept sa skladá výhradne z mojich obľúbených surovín, ktoré konzumujem dosť často. Preto mi jedného dňa napadlo spojiť ich, a tak vznikli vinikajúce Zobraziť celý popisTento recept sa skladá výhradne z mojich obľúbených surovín, ktoré konzumujem dosť často. Preto mi jedného dňa napadlo spojiť ich, a tak vznikli vinikajúce cestoviny ktoré odporúčam ľuďom, ktorí majú podobné chuťe ako ja :) Prajem dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode ,,al dente", zlejeme, premyjeme studenou vodou a necháme odtiecť. Jarnú cibuľku nakrájame na drobno, a osmažíme ju na olivovom oleji.
- 2
Po chvíľke, keď už cibuľka začne rozvoniavať, pridáme konzervy tuniaka. Trocha ho ešte podrvíme s vareškou aby v omáčke neostali veľmi veľké kusy. Smažime chvílu spolu s cibuľkou. Pridáme pretlak, zeleninový bujón ktorý sa rozpustí priamo v zmesi (nepridávať vodu), ochutíme grilovacím korením a chilli omáčkou. Neustále miešame aby nám omáčka neprihorela. Počkáme kým omáčka začne pomaličky vrieť a pridáme polovicu veľkého syra Bambino (alebo jedno malé balenie) soliť nie je potrebné, pretože tavený syr je dostatočne slaný, a omáčka po jeho pridaní jendoducho nemá chybu. Ak treba pridáme vodu, ale omáčka by mala byt hustá aby sa dobre prilepila na cestoviny. Syr nechame dobre rozpustiť a zázrak je hotový.
- 3
Na vopred pripravené cestoviny pridáme tuniakovo-syrovú omáčku, ktorej nemusíte pridať veľa, pretože je hustá a intenzívne chutná, a podávame. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kým sa pripraví omáčka? (tej mimochodom nerozumiem za mačny mak)