Tučniakov mliečny rez

Autor receptu: myskapetruska

Natrafila som na jednoduchý mliečny rez. Urobila som ho na dva spôsoby, nakoľko mi ostala plnka;)

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s cukrom a potom k nim pridáme vyšľahane bielka a kakao. Vylejeme na plech( na papier na pecenie). Pečieme cca 10 minut.
  2. Plnka: vyslahanu šľahačku zmiešame s tvarohom (asi 250 g) a vanilkovym cukrom. Po upeceni, korpus prerezeme na dve časti, jednu potrieme plnkou a dame na to druhu časť. Potom to dame stuhnut do chladničky.
  3. Druhý korpus bol hrncekovy: 1 vajce, pol teglika cukru, teglik polohrubej muky, štvrť sacku prášku do pečiva, štvrť teglika oleja a pol teglika mlieka. Ja som cesto urobila dvojfarebne pridaním kakaa. Po upeceni som jednu polku potrela visnovym džemom a na to som dala tu istú plnku ako pri prvom korpuse.