Tučniakov mliečny rez
Autor receptu: myskapetruska
Natrafila som na jednoduchý mliečny rez. Urobila som ho na dva spôsoby, nakoľko mi
ostala plnka;)
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s cukrom a potom k nim pridáme vyšľahane bielka a kakao. Vylejeme na plech( na papier na pecenie). Pečieme cca 10 minut.
- Plnka: vyslahanu šľahačku zmiešame s tvarohom (asi 250 g) a vanilkovym cukrom.
Po upeceni, korpus prerezeme na dve časti, jednu potrieme plnkou a dame na to druhu časť. Potom to dame stuhnut do chladničky.
- Druhý korpus bol hrncekovy: 1 vajce, pol teglika cukru, teglik polohrubej muky, štvrť sacku prášku do pečiva, štvrť teglika oleja a pol teglika mlieka. Ja som cesto urobila dvojfarebne pridaním kakaa. Po upeceni som jednu polku potrela visnovym džemom a na to som dala tu istú plnku ako pri prvom korpuse.