Foto: flavia
mňáám !! pre milovníkov čokolády
2 (taniere)
porcie
porcie
15+30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli som najprv roztopila čokoládu s trochou vody.
-
2
Pridala som 33% smotanu... a trocha masla
-
3
Hmotu treba poriadne miešať, aby sa čokoláda spojila so smotanou. Takúto hmotu potom dáme na asi 10 hodín do chladu (na noc).
-
4
Nakoniec som tvarovala guličky, ktoré som obalila v kakau. Hotové truffles je dobré dať do chladničky, aby boli v týchto horúcich dňoch aj trochu osviežujúce ;) a hlavne aby sa neroztopili a nepokazili.
sisok : aha,nevadí, tak som trocha zmenila názov.. a práve surovým vajíčkam som sa chcela vyhnúť..
truffle:
1. Any of various fleshy, ascomycetous, edible fungi, chiefly of the genus Tuber, that grow underground on or near the roots of trees and are valued as a delicacy.
2. Any of various chocolate confections, especially one made of a mixture including chopped nuts, rolled into balls and covered with cocoa powder.
skor tvoj termin TRUFFE je nespravny
@flavia pekny recept :-)