Trojvoňavá polievka
Autor receptu: jody
Táto polievka sa neochucuje, táto polievka sa dovoniava... :-)
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky a zeleninu (akúkoľvek, ja som mala kúsok karfiolu, petržlen a kúsok zeleru) očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky alebo na drobno (neodporúčam pretláčať).
- V hrnci rozpustíme za lyžicu masti a prisypeme rascu. Opekáme, kým nerozvoniava po celej kuchyni a susediacich miestnostiach. Potom pridáme všetok cesnak (ja som dala veľa, ale nám tak chutí) a na malom plameni ho oprážame tiež. Pozor, nech nezhorí. Keď už rozvoniava až do obyvačky, prilejeme za pohár studenej vody a zvýšime teplotu. Posolíme. Prihodíme vňať a kopcovú lyžicu dobrej papriky. Prisypeme všetku zeleninu a zemiaky, zatým za riadnu hrsť lámanky, poriadne premiešame v červenom základe, zalejeme vodou a uvaríme domäkka.
- Keď je všetko hotové, polievku vypneme a dovoniame ju v dlani rozmelneným majoránom.
Dobrú chuť.