Trojvoňavá polievka

Autor receptu: jody

Táto polievka sa neochucuje, táto polievka sa dovoniava... :-)

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky a zeleninu (akúkoľvek, ja som mala kúsok karfiolu, petržlen a kúsok zeleru) očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky alebo na drobno (neodporúčam pretláčať).
  2. V hrnci rozpustíme za lyžicu masti a prisypeme rascu. Opekáme, kým nerozvoniava po celej kuchyni a susediacich miestnostiach. Potom pridáme všetok cesnak (ja som dala veľa, ale nám tak chutí) a na malom plameni ho oprážame tiež. Pozor, nech nezhorí. Keď už rozvoniava až do obyvačky, prilejeme za pohár studenej vody a zvýšime teplotu. Posolíme. Prihodíme vňať a kopcovú lyžicu dobrej papriky. Prisypeme všetku zeleninu a zemiaky, zatým za riadnu hrsť lámanky, poriadne premiešame v červenom základe, zalejeme vodou a uvaríme domäkka.
  3. Keď je všetko hotové, polievku vypneme a dovoniame ju v dlani rozmelneným majoránom. Dobrú chuť.