Trojfarebná bábovka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. júna 2016
Trojfarebná bábovka
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 130-150 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks
140 g
5 ks
100 ml
1/2 bal
1 bal
1 bal
1 bal
1 ČL
Na ozdobenie:
1 bal
3 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm) nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 150 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 130 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 2<br /><br /> Doba pečenia: asi 45 minút

  2. 2

    Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.

  4. 4

    <b>TIP:</b> Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú.

    Trojfarebná bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu