Trojfarebná bábovka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

16
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 130-150 °C

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm) nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 150 °C
    Teplovzdušná rúra: 130 °C
    Plynová rúra: stupeň 2

    Doba pečenia: asi 45 minút
  2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.
  4. TIP: Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.