Trojfarebná bábovka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
16 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 130-150 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm) nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 150 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 130 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 2<br /><br />
Doba pečenia: asi 45 minút
- Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.
- <b>TIP:</b> Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú.
|