Triola

Autor receptu: alionka

Tento koláčik som videla v cukrárni v Maďarsku a veľmi sa mi páčil a chutil. Ja som ho robila po prvý krát a brala som to ako výzvu! Bol náročný na čas zručnosť. Kto rád pečie netradičné zákusky , môže to skúsiť. Dajte mi vedieť, ako vám to išlo.

35
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vajec, cukru, múky a oleja urobím cesto na rolády. Natriem hmotu na 4 plechy na papier na pečenie a dám postupne piecť na 190 C. Nechám ochladnúť. Pripravím si krém. Z mlieka a Zlatého klasu uvarím kašu, ktorú nechám vychladnúť. V mixéry dám vyšľahať maslo s cukrom a pridám do neho puding. Takto si urobím základný krém, ktorý rozdelím na tri rovnako veľké diely. Na malinový krém pridám sirup a farbivo a zašľahám. Do kakaového pridám kakao. Keď mám hotové krémy- naplním ich do 3 sáčkov zo špičkou.
  2. Pokrájam si rolády na menšie časti. Ja som zvolila max 10 cm šírku- pretože ak som urobila dlhšie, nepodarilo sa mi krémom naplniť roládku rovnomerne v celej dĺžke. Zoberiem si drevenú paličku cca 2, 7 cm priemer hrubú / manžel mi ju odrezal z rúčky na hrabliach / a natočím na paličku, pomáhala som si kancelársky papierom. Skúsila som aj iný , ale nešlo to tak dobre, šmýkalo sa mi to! Potom paličku vytiahnem a papier zagumičkujem v strede, aby sa mi neotvoril. Do takto si pripravenej roládky dám krém z jednej aj druhej strany, tak aby sa naplnil celý. Urobím si roládky zo všetkými troma krémami a
  3. dám do chladničky odpočívať, pokiaľ krém nestuhne. Z posledného plátu si pripravím dve spodné podložky , ktoré potriem krémom. Na tieto pláty s krémom uložím roládky z každej plny . V strede ich spojím krémom. Celé opatrne ponatieram krémom a dám ešte stuhnúť.
  4. Roztopím si čokoládu s Cerou a polejem rezy čokoládou . Mne vyšli z tejto dávky dva rezy cca po 30 cm. Kraje ktoré sa mi vystali som nechala na punčové guľky.