Trikolórny marshmallow muffin

teniska - fotkateniska, 13. augusta 2013
Trikolórny marshmallow muffin
Foto: teniska

Poznáte to...zazvoní telefón, kamarátka s deťmi je v meste a chce Vás vidieť. Keďže žijeme vysoko zdravo a fitnessovsky, po koláči ani stopy :) Zobraziť celý popisPoznáte to...zazvoní telefón, kamarátka s deťmi je v meste a chce Vás vidieť. Keďže žijeme vysoko zdravo a fitnessovsky, po koláči ani stopy :) tak spravíme tieto muffiny a nech sú poriadne veselé pre tých mrňošov!

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6,2 dkg
5 dkg
1 ks
10 dkg
1/2 ČL
1/2 ČL
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Vymiešame cesto : cukor+maslo+vajce, pridáme múku s PDP, pridáme vanilkový cukor a mlieko.

  2. 2

    Rozdelíme cesto na 3 časti. Do jednej nasypeme kakao, do ďalšej pridáme potravinárske farbivo, a tretiu necháme tak, alebo tiež dáme iné farbivo, každý ako chce. Ja som dala trošinku malinového sirupu, ale ani to nevidieť.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 2
  3. 3

    Prvá vrstva kakaová. Na ňu potom položíme jeden marshmallow.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 3
  4. 4

    Prekryjeme druhou vrstvou s potravinárskym farbivom. Ja som mala doma len žlté.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme poslednú vrstvu, v mojom prípade tá neutrálnosirupová.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 5
  6. 6

    Vyjde to na 6 muffinov, ja som robila dva a srdiečkovú formu.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 6
  7. 7

    No a pečieme. Potom prišlo prekvapenie, marshmallow v trúbe ožil vlastnými životom a vycestoval na povrch. Ale pekne sa tam zapiekol a nestvrdol, čo ma dosť prekvapilo.

    Trikolórny marshmallow muffin - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
a co je na nich to zdrave? zeby tie pecene cukriky?
margaretka28
Píšeš, že žiješ veľmi zdravo, no ja si myslím, že žijem tak normálne, ale takéto niečo by som určite nerobila !
teniska
@valeri ďakujem :)
@afataga nemám pocit, že by som niekde písala, že sú zdravé :)
@margaretka28 ja ich pečiem, nejem :) keďže robím bodyfitness, nemôžem si to dovoliť. Ale prečo neurobiť radosť ostatným, ktorí si nemusia strážiť 1% telesného tuku ;)
pseudocognac
@teniska Ale prečo neurobiť radosť ostatným, ktorí si nemusia strážiť 1% telesného tuku ;)

lebo to nie je o tuku, ale o farbivach a ostatnom svinstve, a davat to malym deckam, sa cudujem.
teniska
@pseudocognac :) kto nechce, nezje. Každý si dá do úst to, čo chce. To platí aj o rodičoch a deťoch. Každý nech si kŕmi deti po svojom. Keď niekomu nevadí, že toto papajú, a ja viem, že to majú radi, urobím. Nikoho nenútim, nikomu nenanucujem. Nemusíte to piecť, tobôž jesť a vlastne sa na to nemusíte ani pozerať :)
kredenc
Teniska . napísala si (ty si napísala) - Keďže žijeme vysoko zdravo ... Ak je toto recept na zdravé žitie, tak ja som veľryba.
teniska
@kredenc odkazujem ťa na môj komentár vyššie. Ja a moja domácnosť žijeme zdravo, a preto som tam aj napísala, že som nemala žiadny koláč po ruke :) znova opakujem, po stýkrát, že ja a u nás doma sa podobné nekonzumuje, je to pre návštevu, ktorá to vyslovene žiada a konzumuje. A vlastne nevidím žiaden dôvod prečo sa mám obhajovať :) treba si lepšie prečítať, čo píšem a myslím, že sa to dá pochopiť aj samé o sebe :)
teniska
@askadaniela - ach, ďakujem :) už som sa bála, že som hotentót a nikto mi nerozumie :) neviem veľmi ako to tu chodí, ale myslela som si, že sem ľudia chodia pre načerpanie nejakej inšpirácie do všednej kuchyne a nie sa hádať a kritizovať :) veď keď sa mi to nepáči tak jednoducho prekliknem na iný recept, ktorý bude viac podľa mojej chuti... tak aspoň už som v obraze ;)
smejkad
podla toho,co som doteraz na vareche videla a citala, myslim,ze vacsina ludi to robi ako pises, ale je tu aj par vrtakov - ako nakoniec vsade v zivote, takze pohoda, aspon nam viac chuti slusne spravanie a poucne komenty od TYCH DRUHYCH :-)
teniska
@smejkad veľká pravda :) vrtáci nech vŕtajú a my ostatní budeme žiť svoje spokojné životy ďalej ;)
sonulienka
@teniska presne ko píšeš keď sa niekomu nepáči recept idem ďalej a nekomentujem. Nie som len za chválospev ale nemusím niekomu pokaziť chuť a radosť.Tvoje muffínky vyzerajú skvele.
teniska
@sonulienka srdečne ďakujem. úprimne povedané, ani sa mi nechcelo sa deliť o nejaké ďalšie inovácie. jeden recept ešte čaká na zverejnenie a normálne som sa zamýšľala, či to má vôbec nejaký význam :)
wenee
Mafinky sú super. Hoci určite nie sú super zdravé, no ale čo už je dnes zdravé? Podľa mňa nič,chémia je všade.To by sme už nemohli ani dýchať :-) . Teniska nerob si hlavu z vrtákov, presne ako si napísala,keď sa niekomu nepáči, nikto ho to nenúti variť a jesť :-)
luss44
prečítala som si suroviny schválne ešte raz, a čo je tam vlastne také hrozne nezdravé?! cukríky a potravinárske farbivo? zaujímavé že keď je farbivo v krémešoch - to nikomu nevadí... Tvoje muffinky vyzerajú dobre a určite deťom urobili radosť, teda takým ktoré sladké môžu... :)))
pseudocognac
Jasne, detickam urobenkali radosticku. To nic, ze farbivo sposobuje napriklad hyperaktivitu a podobne...
pseudocognac
Akoze ked si niekto chce skodit, nech si skodi, ale aby som ho v tom este aj podporovala, to nie, rovnako ako nebudem ja ako nefajciar alebo abstinent ponukat cigaretku fajciarovi alebo za poharik, nech mu reku urobim radost.
teniska
@luss44 Ďakujem! :) áno áno, keď je to v kupovaných cukrovinkách a cukríkoch a pod. to je ok, ale že sem som dala kvapku (!) a jeden marshmallow, to už je hotová sodoma-gomora ;)
@pseudocognac tak keď teda je to takto, predpokladám, že sa nestravujete ničím kupovaných, ani len chlebom, ktorý je prifarbovaný. Nehovoriac o cukrovinách. Takisto predpokladám, že nejete inú, než vlastnoručne vypestovanú zeleninu bez cchemikálií a postrekov. Pri všetkej úcte, nemôžem s Vami súhlasiť. Stále si myslím, že je lepšie keď je to upečené doma, s pridaním kvapky farbivo a jedného cukríku (vy píšete o hyperaktivite - veď ja som tam nenaliala liter a takých koláčov dieťa nezje osem na posedenie, ale jeden muffin), ako keby som zbehla do obchodu a kúpila fantastický umelý punčový rez z chladeného pultu so spotrebou 2 mesiace dopredu ;) toľko môj názor.
milad
...keby sa autorka nepriznala, že žije zdravo, všetci by chválili super nápad. Ako rýchlo čosi pripraviť z dostupných surovín pre mlsné detičky, nečakanú návštevu...Čo už všetkým lezie to teplo na mozog...? Hlavne kredenc, nemá vo svojom profile nič, žiaden recept, no rýpať vie ...a takých tu je...( registrovaných včera aj s cestou- obrazne povedané)...a treba čítať! Slovač má všeobecne problém čítať s porozumením....jasne je v recepte napísané, že to má byť veselé, nie zdravé. Musela som to napísať, lebo mi je tenisky ľúto. Ako keby sa závidelo, že žije zdravo a zrazu bum! Takáto nehoráznosť. Také strašne nezdravé mufiny! Hoci nikdy netvrdila opak.
stanci11
ja oceňujem ten nápad s marshmellows,,, a aj rýchlosť a rozkošnosť receptu, určite na tácke zaujmú návštevu a budú chutné... je tu milión recetov ktoré by sa určite dali označiť za nezdravšie prepána...a určite kupované hotové koláče sú oveľa prepchatejšie chémiou než jeden cukrík... ;)
marikafil
mne sa recept tiež páči - ako vyzerá, ako je prezentovaný a aj to, že je to rýchlovka. sama ale takéto mafiny piecť asi nebudem, preto si recept ani neuložím do svojich obľúbených - cesto sa dá farbiť aj domácimi "farbivami", napríklad troškou malinovej alebo cviklovej šťavy, je to bez chémie a isto aj dobré, žlté cesto spraví štipka kurkumy. @teniska - fakt si nevšímaj vrtákov, to nestojí ani za vysvetľovanie. Jednoducho ich ignoruj.
teniska
@milad @stanci11 priatelia, veľmi Vám ďakujem za podporu :-)
@marikafil krásny, ukážkovo konštruktívny názor. Takéto si veľmi cením, nemusím niečo pochváliť, ale je umenie vysloviť konštruktívnu, inteligentnú kritiku a na záver ju doplniť aj radou a inšpiráciou. To je v dnešnej dobe naozaj málo vídané. Takže si Váš názor veľmi cením a ďakujem aj za tip, ako farbivo nahradiť :) určite ho vyskúšam a hádam sa v budúcnosti vyhnem aj takejto búrlivej diskusii ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia