Trená bábovka ( fotorecept )
Autor receptu: tatranka
V poslednej dobe som piekla veľa zákuskov s ovocím,rebarborou,tak prišla na radu aj jednoduchá bábovka.Je jemná,chutná a voňavá.
15 minút príprava |
60 minút na 150-160 °C |
Postup
- Ako prvé si vymastím maslom formu a vysypem múkou.Urobím to na začiatku,pretože príprava na bábovku je rýchlo hotová a už sa mi stalo,že som cesto naliala do nevymastenej formy.Preto to uvádzam,ako prvé.
- Všetky tekuté ingrediencie plus žĺtka,cukor,vanilkový cukor vyšľahám spolu.
V múke premiešam kypriaci prášok.
- Nasekané orechy zmiešam s hrozienkami a citrónovou kôrou.Pridám do žltého cesta.Premiešam.
- 4 bielka vyšľahám na tuhý sneh .Tento postupne zašľahám do cesta.Takto je cesto pripravené na vyliatie do formy.
- Vylejem ho a nechám si 1/3 cesta,do ktorej zamiešam lyžicu kakaa.
- Nanesiem tmavé cesto na žlté.Dám piecť do vyhriater rúry na 150- 160 stupňov.Pečiem v elektrickej rúre 60 minút.
- Upečená bábovka.
- Posypem ju práškovým cukrom a kakaom.Niekedy ju polejem čokoládou.Tento krát to bol cukor.
- Rez do bábovky.Ľahučká,voňavá,chutná.
- Varianty pred podávaním.
- A potom už len zapiť chutným ovocným drinkom.