Trená bábovka ( fotorecept )

Autor receptu: tatranka

V poslednej dobe som piekla veľa zákuskov s ovocím,rebarborou,tak prišla na radu aj jednoduchá bábovka.Je jemná,chutná a voňavá.

15 minút
príprava
60 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si vymastím maslom formu a vysypem múkou.Urobím to na začiatku,pretože príprava na bábovku je rýchlo hotová a už sa mi stalo,že som cesto naliala do nevymastenej formy.Preto to uvádzam,ako prvé.
  2. Všetky tekuté ingrediencie plus žĺtka,cukor,vanilkový cukor vyšľahám spolu. V múke premiešam kypriaci prášok.
  3. Nasekané orechy zmiešam s hrozienkami a citrónovou kôrou.Pridám do žltého cesta.Premiešam.
  4. 4 bielka vyšľahám na tuhý sneh .Tento postupne zašľahám do cesta.Takto je cesto pripravené na vyliatie do formy.
  5. Vylejem ho a nechám si 1/3 cesta,do ktorej zamiešam lyžicu kakaa.
  6. Nanesiem tmavé cesto na žlté.Dám piecť do vyhriater rúry na 150- 160 stupňov.Pečiem v elektrickej rúre 60 minút.
  7. Upečená bábovka.
  8. Posypem ju práškovým cukrom a kakaom.Niekedy ju polejem čokoládou.Tento krát to bol cukor.
  9. Rez do bábovky.Ľahučká,voňavá,chutná.
  10. Varianty pred podávaním.
  11. A potom už len zapiť chutným ovocným drinkom.