Tradičné vianočné perníčky

helkal - bez fotkyhelkal, 3. decembra 2011
Tradičné vianočné perníčky
Foto: helkal
150 ks
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

70 dkg
28 dkg
28 dkg alebo smetol
6,5 PL
1 KL
1 KL
1 KL
4 ks surové
 .nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme asi na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré natrieme celým vyšľahaným vajíčkom a môžme ozdobiť posekanými orechmi. Ukladáme na vymastený plech tak, aby medzi jednotlivými tvarmi boli asi 3 mm medzery, aby sa nezlepovali počas pečenia. Môžme ozdobiť orechmi a dáme upiecť do svetla. Po upečení sa môžu hneď konzumovať.

    Tradičné vianočné perníčky - obrázok 1

Diskusia k receptu

helkal
Sú veľmi chutné a ihneď je ich možné konzumovať, netreba piecť dopredu a čakať, kedy zmäknú.
hubata
Idem vyskúšať už dnes, lebo moje bývajú niekedy aj také že po Silvestri si ich namáčame do čaju ......
trencanka
Myslim si, ze velmi zalezi na dlzke pecenia medovnikov. Ked sa pecu dlhsie ako treba, su tvrde a tvrde uz asi aj zostanu.
Piekla som v piatok 2 druhy medovnikov, mala som zopar plechov, kde som ich vyvalkala na tensie a piekla dlhsie, no su pekne chrumkave :)) Potom som vyvalkala hrubsie a piekla kratsie a su nadherne makke a chutne.
anninkka
konečne perničky ktore sa daju zaraz jest .....vyskušam
perničky mam rada len večinov som našla take ktore sa maju nechat odležat ukladam si recept
helkal
Perníčky netreba vyváľať natenko, nechať naozaj 4-5mm, aby potom bohato narástli a zaoblili sa. Väčšie formičky nechávam ešte hrubšie, aby zvýraznili svoj tvar, pretože tieto zdobím, len tak pre radosť. Ja som ich včera robila poobede a hneď ich konzumujeme ku káve. Robím preto teraz, lebo posielam deťom. Ešte budem piecť tretí krát. Tento recept je od mojej sesternice, ktorá je vychýrená cukrárka a ona ho má od svojej babičky.
cica2
@Helkal skús to foto pridať aj ako hlavný obrázok, bude sa ti hneď zobrazovať aj k názvu receptu:-)
martapa
Dnes som ich upiekla.Celkom sa mi vydarili,sú krásne mäkučké,ale ako dopadne zajtrajšie zdobenie...
katkap3
prosím chcem sa opýtat,cesto nemusíme nechat stát 24hodín a pri akéj teplote piect,
helkal
Vôbec netreba nechávať cesto stáť. Nie je to potrebné. Po spracovaní môžme hneďvykrajovať tvary z formičiek.
ivkamatko
Piekla som podľa receptu od teba - vďaka, naozaj mäkulinké, voňavučké, keď môžem poradiť, RP je vhodnejší na maličké perníčky, tie prvé som robila väčšie a sú také popraskané, ale tie maličké úplne a so všetkým super. Nádherný tvar, mäkunké a voňavé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia