Foto: helkal
150 ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme asi na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré natrieme celým vyšľahaným vajíčkom a môžme ozdobiť posekanými orechmi. Ukladáme na vymastený plech tak, aby medzi jednotlivými tvarmi boli asi 3 mm medzery, aby sa nezlepovali počas pečenia. Môžme ozdobiť orechmi a dáme upiecť do svetla. Po upečení sa môžu hneď konzumovať.
Piekla som v piatok 2 druhy medovnikov, mala som zopar plechov, kde som ich vyvalkala na tensie a piekla dlhsie, no su pekne chrumkave :)) Potom som vyvalkala hrubsie a piekla kratsie a su nadherne makke a chutne.
perničky mam rada len večinov som našla take ktore sa maju nechat odležat ukladam si recept