Foto: tkatka
NO KOMENT :)))))))))))
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
15 dkg |
|
13 dkg |
|
2 dkg |
|
3 PL teplá |
|
1/2 bal. |
|
Šľahačková plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
2 PL studená |
|
Plnka z josty: | |
40 dkg |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL studená |
|
Na vrch: | |
30 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.
-
2
Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.
-
3
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
-
4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.
-
5
Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
-
6
Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
-
7
Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
-
8
Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.
-
9
Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.
-
10
Podávame. :)))
@hubata má pravdu môžete použiť hocijaké ovocia ba aj kompót. :)))
len to tam vždy zabudnem napísať, že ovocie podľa sezóny alebo chuti :)))
@tkatka , ďakujem za recept, je to výborná, osviežujúca tortička. Len som mala trochu vyšší korpus, tak som ho prekrojila a dala som menej šľahačky. Naozaj všetkým chutila:-)
Už sa teším, ako ju budem robiť z čerstvého ovocia:-)))