Torta z josty fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 17. júla 2011
Torta z josty (fotorecept)
Foto: tkatka

NO KOMENT :)))))))))))

15
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
15 dkg
13 dkg
2 dkg
3 PL teplá
1/2 bal.
Šľahačková plnka:
400 ml
1 bal.
1 bal.
200 ml
2 PL
2 PL studená
Plnka z josty:
40 dkg
3 PL
1 PL
1 PL studená
Na vrch:
30 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame. :)))

    Torta z josty (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tothka
Čo sú prosím josty ? ešte som o nich nepočula. Torta vyzerá veľmi dobre, len si neviem predstaviť ako môže chutiť s jostami.
marcy
josta je bobuľové ovocie,ktoré je krížencom čierných ríbezlí a egrešov s hladkou šupkou,lahodnej chuti,obsahuje veľa flavonoidov a iných cenných látok :-DDD
tetrisss
Nuz naozaj nie je co dodat, vyzera to famozne a urcite to este lepsie chuti, super. Len lutujem, ze uz sme josty zjedli.
evanaaa
Chutný a krásny....veď je od Našej šikulky Katky. Bodaj by moja dcéra tak piekla, aj keď nie je na tom najhoršie. Dúfam, že vnučka bude.
tothka
Ďakujem za vysvetlenie, priznávam, mám medzery.
hubata
Koláče a torty z Dolného Baru sú vždy vynikajúce, sú krásne. Známy tanierik je zárukou že aj keď jostu nepoznám určite bude torta výborná aj s iným ovocím ako napr. jahody, maliny, zmes ríbezlí no a v zime aj z kompótovanéh ovocia - že mám pravdu?
tkatka
Ďakujem za milé komentáre vždy ma potešia :)))
@hubata má pravdu môžete použiť hocijaké ovocia ba aj kompót. :)))
len to tam vždy zabudnem napísať, že ovocie podľa sezóny alebo chuti :)))
orchidea
Krásna tortička aj keď to ovocie doma nemáme ale vyskúšam s iným ovocím, napríklad malinami. Ukladám si recept.
salinka



@tkatka , ďakujem za recept, je to výborná, osviežujúca tortička. Len som mala trochu vyšší korpus, tak som ho prekrojila a dala som menej šľahačky. Naozaj všetkým chutila:-)
tkatka
@salinka až teraz sa mi fotka objavila /internet mám hrozne pomalý :((( / krásne rezy sa ti podarili :)))
salinka
@tkatka , nemám tú tortu takú efektnú ako ty, ale chutila famózne:-)
Už sa teším, ako ju budem robiť z čerstvého ovocia:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia