Torta z josty (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

NO KOMENT :)))))))))))

15
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.
  2. Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.
  3. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.
  5. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
  6. Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
  7. Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
  8. Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.
  9. Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.
  10. Podávame. :)))