Torta z josty (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
NO KOMENT :)))))))))))
15 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.
- Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.
- Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.
- Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
- Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
- Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hned pridáme do ostatnej zmesi.
- Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.
- Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.
- Podávame. :)))
|