Torta - Sloníčatko (fotopostup)

gabikaaderia - fotkagabikaaderia, 19. septembra 2011

Jednoduchý postup na 3D tortičku. Myslím, že sami zistíte, že to nie je zložité a pustíte sa aj vy do výroby.

Suroviny

1 ks
1 ks
7 dcl
400 g
1 ks -malý
2 hrste
20 dkg




Postup

  1. 1

    Na telíčko použijeme väčší oválny korpus.(taký čo máme odskúšaný, ak by bol záujem môžem napísať aj svoje) Rozkrojíme ho, potrieme džemom a naplníme plnkou. V mojom prípade je to Parížska šľahačka, ktorú si pripravíme minimálne 6 hodín vopred tak, že šľahačku prevaríme s čokoládou a necháme v chladničke vychladnúť. Potom vyšľaháme do tuha. Na hlavičku použijeme menší okrúhly korpus. Aby sme nemuseli moc obrezávať vrch hlavičky si urobíme tak, že si hmotu rozdelíme a malú časť upečieme v antikorovej miske a tá bude tvoriť vrch hlavičky. Korpus naplníme orežeme do tvaru. Piškótový plát na jemno rozmrvíme a 2 hrste odložíme ,zo zvyšku urobíme punčovinu a to tak, že pridáme do pomrveného plátu džem, rum a trochu zmäknutého masla a všetko rozmiesime na jemnú dobre tvarovateľnú hmotu. Vytvarujeme z nej chobotík a obrieme ňou celú hlavičku, príp. aj telíčko..zmes nám zahladí nerovnosti. Nakoniec natierieme celého sloníka vyšľahaným maslom s cukrom a 2 hrsťami rozmrveného korpusu(zmes šľaháme tak aby bola úplne jemná). Dáme zatuhnúť na pár hodín do chladničky.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Poťahovú hmotu si zafaríme gelovými farbami a rozvaľkáme na veľký plát. Podoberieme a prenesieme na telíčko.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Kosticami naznačíme ústočká a chobotík a oči.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Žehličkou na marcipán uhladíme celé telíčko a hlavičku a prebytočnú hmotu odrežeme. Režeme nie úplne tesne,ale kúsok necháme, aby sme hmotu mohli následne pekne zapraviť pod sloníka.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Z poťahovky vymodelujeme nožičky a umiestnime ich ku telíčku.Kosticou naznačíme tvar nožičky.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Z modrej hmoty vyvaľkáme uši (veľké slzy) a menšie ružové slzy do vnútra. Prilepíme na hlavu (buď trochou vody,alebo jedlým lepidlom).

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec namaľujeme oči. Práškové farby si rozmiešame v troche bieleho alkoholu a namaľujeme.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec nesmieme zabudnúť na chvostík a jazýček a sloník je hotový.

    Torta - Sloníčatko (fotopostup) - obrázok 8

Diskusia k receptu

andrea77
pekné ale toľko farbiva som deťom určite jesť nedala
babinka
vdaka za postup, prave si mi pomohla najst riesenie, co pod potahovku k mojej prvej potahovanej torte - lebo som v tom nemala jasno, co sa tam dava a preco...a ci je to nutne. Tvoja torticka je nadherna, rucicky sikovne, verim, ze mala uspech.
renama
krásne a ten fotopostup, ukladám pre prípad, že si raz na to trúfnem :))
evas13
Tvoj sloník mi rozjasnil tvár. Krása. :)
tinca
rcp si naozaj zaslúži veľké uznanie, riadna piplačka, ale výsledok..však vidíme,zlaté :)
akeber
jééé to je ale nádherná tortička , určite sa aj ja už odhodlám na poťahovú hlavne keď si pridala postup poťahovania ďakujem uložím :))))
gabikaaderia
Ďakujem všetkým za milé komentáriky...andrea77 nezvyknem dávať veľa farby do hmôt..treba si nájsť takú čo dobre farbí...vtedy treba ozaj máličko a myslím, že torty sa nejedia každý deň,ani každý týždeň a koniec koncov dá sa z torty stiahnuť a nepapať :)
evusik
s tými farbami to netreba vidieť tak čierno, skutočne tam idú iba malé množstvá a keby toto boli jediné farbivá ktoré zjeme!!!! ale farbivá sú všade a vo všetkom - v cukríkoch, keksíkoch, malinovkách .....
@gabikaaderia tvoja tortička je krásna, aj postup precízne spracovaný, ja som len nedávno spravila takú jednoduchú poťahovanú tortu a viem čo to dá práce.... oslávenec mal určite veľkú radosť :-)
evanaaa
Chválim už chválené, ja by som si na to netrúfla, ale za ten výsledok to stojí - je to zlaté a chutné, pre oči aj pre jazyk. Len by ma zaujímali tie gelové farby, viackrát sa tu v receptoch spomínJú, nik sa na ne nepýta, tak aspoň ja - čo sú to za farby a kde ich dostať, za odpoveď od hocikoho ďakujem.
gabikaaderia
evanaaa gelovky dostaneš teraz už úplne jednoducho, buď na nete,alebo aj v kamenných obchodíkoch...podľa tohoskade si by som ti vedela poradiť...www stránok je veľmi veľa..gelové farby sú jedlé potravinárske farbivá na báze gelu...sú aj práškové, v spreji, metalické...
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Je nádherná, na takého peknučkého sloníka sa človek musí usmiať, aj keby nechcel.
vavan
jéééé ten je zlatučký,len na to maľovanie si netrúfam ja si to radšej povykrajujem formičkami,lebo by bola zafarbená celá hlava :-)))
už dávno obdivujem tvoje nádherne diela si úžasne kreatívna.
cica2
jéj to je milučké a zároveň aj velmi krásne:)))
renca29
je úplne nádherná,vyskúšam...fantáziu ako ty nemám,ja musím len podľa nejakej predlohy....:-D chcela by som sa ta opytat na rozmery korpusov,aj oválneho aj okrúhleho....dakujem ...si velmi šikovná..
gabikaaderia
renca29, toto bola iba malá tortička na ukážku na cukrárskom stretku..bol to najmenší ovál zo sady Wilton...myslím , že dlžka je 18 cm a okrúkla je malá 16 cm priemer..môžeš si ju prispôsobiť podľa seba
Ďakujem všetkým za komentáre :)
soniatko
no damy uzasneeee urcite skuste! ja som ju pripravila krstniatku k narodkam a teda mala nenormalny uspech :o) vdaka za inspiraciu!!!
army62
Tak toto dielko by si zasluzilo OSCARA ... Blahozelam!!!
renca29
este sa chcem opytat :-D kolko potahovanej hmoty ste asi pouzili???
gabikaaderia
renča29, záleží od veľkosti ,ale približne 1,5 kg...vždy treba vyvaľkať radšej väčší plát,aby sa dalopekne potiahnuť,bez záhybov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia