Torta sladká a la láska :o)

Autor receptu: skinx

Tortička bola vymyslená z totálnej nevedomosti, čo sa drahému dáva na Valentína. A keďže tento "komerčný sviatok" nejako neoslavujeme, tak sme si aspoň pripomenuli, aby bola naša láska chutná, sladká, voňavá, plná energie ako tento koláč (aj náš pes si žiadal svoj čestný diel :)

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý. Urobíme sneh zo štyroch bielkov, medík pridáme k žĺtkam, vymiešame. K žĺtkam pridáme múku, kypriaci prášok, olej, trochu vody, kakao, všetko podľa potreby :) (nechce sa mi vážiť, dávam všetko od oka, veď to aj niekedy dopadne...:)) Sneh primiešame k žĺtkovomúkovej zmesi. Jupí, máme cesto :) (pre nás nevariacich je to fakt úspech:) Vylejeme na vymastený a pomúčený plech, upečieme.
  2. Z upečeného cesta vykrojíme dve srdiečka (keďže srdiečkovú formu sme si nekúpili:). Tvaroh vymiešame (keďže chceme zdravo papať, a nechceme maslové plnky:) s medíkom a vanilkovým cukrom pre arómu a postupne natrieme na prvé cestové srdiečko tak, aby nám aj niečo zostalo navrch a po bokoch tortičky. Na tvaroh poukladáme na kolieska nakrájané banániky, znova ich pokryjeme vrstvou tvarôžku. Druhé srdiečko dobre navlhčíme lekvárom (nejakým dobre kyslým) zmiešaným vo vode (niečo ako punč, ale rum som nenašla...) A hodíme ho lekvárovou stranou na náš cestovo banánovo tvarohový základ.
  3. Celé srdce ponatierame zvyškom tvarohu, roztopíme si čokoládku a polejeme celú tortičku. Keďže som slušne grambľavá, tož to aj tak vyzerá tortička, trošku grambľavo. Ale chutila :)