Torta s ružami

mimit - fotkamimit, 16. januára 2014
Torta s ružami
Foto: mimit

Vzdy, ked mam cas, hladam na nete inspiracie na torty. A potom sa neviem dockat, kedy mozem svoje fantazie aj zrealizovat. Na tuto tortu Zobraziť celý popisVzdy, ked mam cas, hladam na nete inspiracie na torty. A potom sa neviem dockat, kedy mozem svoje fantazie aj zrealizovat. Na tuto tortu som cakala dlho, lebo som nevedela, aky krem dat navrch. Potom som ale dostala dobru radu na inej stranke, a mohlo sa zacat piect.

12
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 bal.
6 ks
Plnka:
125 g
1/4 hrnček
1 ks
300 ml
Na dokončenie:
Krém na vrch:
500 g
500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Postup na cesto je velmi jednoduchy, najdete ho aj v inych mojich receptoch. . Zltka oddelime od bielok, z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vyslahame s cukrom do peny, pridame muku s praskom do peciva a nakoniec pridame sneh z bielok. Pecieme 30 minut na 200 stupnoch.

  2. 2

    Co sa plnky tyka, najskor si uvarime puding a nechame ho vychladnut. V tejto torte som pouzila vanilkovy, ale dobra plnka je aj s karamelovym, alebo cokoladovym pudingom. Kym chladne, vyslahame si maslo s praskovym cukrom a ked vychladne puding (staci, ak je vlazny), spojime ho s maslovou hmotou. Opät dame vychladnut do chladnicky. Ak by som nedavala do torty aj ovocie, k vanilkovemu pudingu pridam aj kokos. Vznikne tak chutna kokosova plnka.

  3. 3

    Vychladnuty korpus si rozrezeme na tri platy. Spodny plat polejeme trochou sirupu, ja som dala jahodovy, natrieme dzemom (kyslym ceresnovym), potom plnkou, ktorou nesetrime a nakoniec do nej poukladame ovocie. Ja vzdy davam kazde "poschodie" najskor zachladit, kym ulozim dalsie, aby mi stuhla plnka a nesmykal sa mi dalsi plat.

  4. 4

    Pri druhom plate postup opakujeme a nakoniec polozime vrchny plat, ktory ja zvyknem pokropit z tej prekrojenej strany ovocnym sirupom. Dame na chvilu zachladit. Nakoniec zvyskom plnky v tenkej vrstve pokryjeme celu tortu aj boky. Dame chladit.

  5. 5

    Zatial si mozme pripravit krem na ruzicky. Tento recept na krem mi poradili baby na inej stranke, povodne pochadza zo stranky forum.dortomanie.cz. Tvaroh (taky ten v kelimku NEhrudkovy), kysle smotany, puding (len prasok, nevarit!) a trocha praskoveho cukru mixujeme, kym sa nam to nespoji. Ak sa nam to zda prilis huste (mne teda ano), pridame stavu z kompotu. Ja som dala stavu z konzervy s mandarinkami. Nie vela, asi tak 2 polievkove lyzice. Pomixujeme a ked je hmota spojena, mame hotovo. Krem je dost husty, da sa s nim pracovat hned. Ja som si vsak dala pauzu do rana.

  6. 6

    A ako na zdobenie? velmi jednoducho. Potrebujeme 3 misky, potravinarske farby podla lubovole a zdobiaci sacok a spicku (tvar hviezda, lepsi je nie s vela hrotmi a skor s vacsimi rozostupmi). Ja som si krem rozdelila asi na 4 casti. Jedna stvrtina sa hned zafarbi na zelanu farbu. U mna tmavofialova a zdobime spodne poschodie. Ak nam zostane zafarbeny krem (a chceme farbu na torte postupne zbledsovat), len k nemu pridame dalsiu stvrtinu kremu, dofarbime ak je treba a zdobime 2. poschodie s ruzickami tak, aby sme prisli po vrch torty, alebo aj kusok ruziciek aby trcal hore. No a so zvyskom kremu zdobime vrch torty od krajov k stredu. Ak treba dofarbime. Dame zachladit. Krem je husty, nesteka, pekne drzi tvar a krasne voni.

  7. 7

    Prajem vam vela zdaru pri peceni varechaci.

Diskusia k receptu

jozka2
Mas ju prekrasnu,hlavne,ze nie je potahovana.
sovka62
Krásna, veľmi dobrý nápad a určite aj chutná. Si šikovná.
kimlo
Už len nápis Milka tam chýba... :-)
tatranka
Pekná tortička.Dobre si si počkala na vrchný krém.Máme radi krémy,plnky aj koláče,pokiaľ je v nich zapracovaný tvaroh.Si šikovná.
lyali
Zdobenie torty - wau. So zdobením mávam problémy. Nie som na poťahové zdobenie - ani robiť, ani jesť. Takže Tvoj efektný nápad mi príde určite vhod!
valeri
Krááááááááááááááása, tak toto musím urobiť mojej dcére, to sú jej farby
elixir
@mimit je to krásna tortička :) Inak ma napadlo, že možno by sa dala použiť i kompótová šťava či ovocný ďžús na zafarbenie vrchného krému, namiesto farbív... napríklad i šťava z čučoriedok.
maartina
super! ...akurát hľadám nejakú inšpiráciu na narodeninovú tortu pre dcérku a tento recept mi padol veľmi vhod ...vrchný krém a aj zdobenie sa mi veeeľmi páči, idem na to :)
ola111
krásna,elegantná,farby sú tam vééľmi pekné
mimit
Dakujem velmi pekne. Potesili ste ma. Musim povedat, ze po mnohych tortach s potahovkami, s touto vobec nie je vela prace. Ak mate doma aj robota, ktory vymiesa plnku, krem a vyslaha bielka, je to krasne a nenamahave pecenie.
siskam
Budem sa opakovať, torta je prekrásna, aj ten krém na vrchu musí byť výborný. Ukladám a určite v blízkej dobe upečiem.
mimit
@elixir , veru, vyborny napad, ak do plnky das cucoriedky, zostane ti stava, a potom nou rozriedis krem, nemusis davat stavu z kompota a mas to aj zafarbene.
mimit
Inak, potesili by ste ma, keby ste sem pridali fotky svojich diel. Mne sluzila ako predloha trojfarebna torta, fialovy spodok mala, ruzovy stred a vrch takej maslovej farby. Ale videla som aj bielu, ktora bola iba trblietkami posypana, taka by bola krasna svadobna dvojposchodova.
ela77
@mimit , kráááááásnééééé a hlavne zaujímavý ten krém na zdobenie, ktorý môže byť nielenže chutný, ale asi aj cukor do neho si môže každý dať toľko ako chce a nie je to potom také sladké ako pri iných krémoch, alebo poťahovkách. Dúfam, že mi zostane v kuchárskej knihe, pretože ho chcem výskušať a môže sa určite použiť aj do iného receptu, hoci aj tvarohovosmotanový pohár.
izabella929
prekrásna práca, nádherne zladené farby a už iba nepochybujem, že vynikajúca tortička.-)
ancicka
pekná je.ja sa zasa dlhšie chystám na takúto.


mojaradost
krásna tortička, výborná inšpirácia aj táto biela je nádherná, wau
mimit
Ked sa povie hrncek, malo by to byt 250 ml.
helios
Krásna torta, výborný recept. U nás nikto nemá rád poťahové hmoty, vyskúšala som ich už skoro všetky, tak to nabudúce skúsim s týmto krémom. u
Ukladám. Vďaka.
hannah22
tak táto je ozaj prekrásna a hlavne ten krém s tvarohom, idem naštudovat a teším sa na premieru (vnuk bude mat narodeniny), vďaka, ukladám... :))
kukulienka71
@ancicka ,keby som nevidela,neuverím,že to je ručne robené.Žasnem...keby som bola taká šikovná!!!Dúfam,aspoň tebe sa podarí:-)
myalab
mohla by si prosim pridat tvar tej spicky
gretolinka
náááádhera!!!! prekrásna torta, ten krém musí byť skvelý!!!! už viem čo urobím rodičom k 25. výročiu svadby, krása :)
onika
prave som chvalila tvoj krem v inej diskusii, tak pisem aj sem
JE SUPER, odteraz uz iba tento velmi dobre sa s nim robilo, nic mi neztekalo, vsetko drzalo tam kde malo . Len jeden problem som mala, robila som s jahodovym pudingom a bolo toho velmi malo lebo ja sikovna som dala kazdemu ochutnat noooo a potom mi uz nezostalo vela tak som musela robit novy )))
mimit
@onika a fotku torticky nepridas? Aj u nas je to s kremami tak, musim tych mojich odhanat ako muchy. Tesim sa, ze si s kremok spokojna. Aj ja som ho dostala ako radu, vyuzila som ho trocha inak na zdobenie a uz je novy recept na svete. Ak nebudem robit tortu s potahovkou, tiez dam iba tento krem. Robi sa mi s nik velmi dobre a aj chutovo mi vyhovuje.
kupecova
Kraaasna torticka,no ja som skusala ten krem na zdobenie oranzovej farby,chcela som take ruzicky vukuzlit,ako ty,akonahle som pridala jedle farbivo,plnka mi zacala tiect a ruzicky sa mi roztiekli,prosiiiim porad mi,blizia sa mi narodky a chcela by som si ozdobit tymto sposobom tortu,co som zle urobila?>ja sa priznam,namiesto pudingu bez varenia som pridala normalny puding,ale len prasok,myslis si,ze to moze byt na vine?Uz som zohnala taky bez varenia v polskom obchode,mam s tym vyskusat?Prosiiiim,prosiiiim,pomoz....dakujem,Edita
mimit
Kym si nepridala farbu bola ta hmota tuha? Ak nie, nebolo to farbou. Ja inak pouzivam gelove farby. Mam aj take tekute, ale na tento krem by som dala bud praskove alebo gelove. Normalne je ten krem husty aj napriek stave zo zavaraniny. Urcite by som to skusala len s pudingom bez varenia. Dodrzala si mnozstva surovin?mne sa vzdy krem vydaril. Kolko tej stavy z kompotu si pridala? Ja pridavam take dve polievkove lyzice. Skus najskor ked mixujes ten krem po pridani pudingu dat iba jednu PL kompotovej stavy. Vymiesaj dobre, mal by ti vzniknut husty a tuhy krem. Ak bude prilis husty, daj este 1 lyzicu stavy. Ak mas este nejake otazky, napis, budem chodit pozerat.
kupecova
Dakujem za pomoc,kupila som praskovu farbu,vyskusam s tou praskovou a napisem ti ako sa mi to podarilo,v stredu 5-ho marca ju budem piect na sobotu,takze,ked sa vydari,urcite ju odfotim a skusim ti ju poslat.este raz dakujem.myslim si na 99,9%,ze na vine bol ten puding.pekny zvysok vikendu prajem... :)
mimit
@kupecova budem sa velmi tesit, ak sa torta podari. Ucite tu teraz stravim na nete viac casu, takze budem v stredu kontrolovat komenty. Stala sa mi totiz nemila vec. Piekla som zase raz tuto tortu kamaratke (este aj takuto fialovu), len tak, aby som ju potesila, a ked som jej ju niesla k autu, smykla som sa na mokrom schode a mam vytknute oba clenky. A torta sa rozpleskla :) takze pozor na mokre schody..
kupecova
Woooow,to mi je luto......Prajem skore uzdravenie...Tiez sa uz neviem dockat,az ju urobim,nepokazi sa mi,ked ju urobim zajtra a do soboty??? Robim totizto aj ine veci,co potrebuju byt v chlade,jedine do komorky mozem ulozit tie zakusky atd...Nie je uz vonku tak zima,no do chladnicky sa mi to nepomesti...Ale risknem to... :)
mimit
@kupecova. Dakujem za prianie skoreho uzdravenia. Ak sa zje v sobotu, nevidim v tom problem. U nas bezne v chladnicke stravi 3 dni, kym ju zjeme :)
kupecova
Dakujem moja.Mam taku nie velmi dobru spravu.Alebo som v strese,ja uz neviem.To preto,lebo strasne by som chcela tu tortu mat ako ty,alebo aspon podobnu.Teraz som robila krem na ruzicky,dala som vsetky ingrediencie presne podla teba a krem sa mi leje,tak som ho dala do chladnicky do rana,rano ozdobim tortu ak plnka stuhne.Ak?......Boze,budem sa modlit cely vecer,uz mam vsetko pripravene,aj korpus,aj plnku do torty,vsetko je super,len ten krem na ruzicky,nie a nie sa mi podarit....Tak pockajme do rana,ozvem sa ....dobru nocku
kupecova
tak je rano,v noci som ani dobre nespala koli tomu kremu,bohuzial je dost riedky na to,aby som ho pouzila na ruzicky,uz ine vysvetlenie nemam,len ten puding bez varenia,vobec mi tu smotanovo tvarohovu hmotu nezahusti.Keby si mi mohla mila mimit dat vediet,aky puding si pouzila ty?Vidim,ze aj ty zijes v zahranici,ja tiez v anglicku,mozno aj tu anglicania maju neaky taky puding,ja som kupila v polskom obchode,je sice bez varenia,ale dava sa do horucej vody,takze mozno preto mi krem netuhne,to je len podla mojho logickeho uvazenia,.....Dakujem
kupecova
nevedela som pridat na varechu tortu,nakoniec som ho urobila s maslovym kremom,plnku,teda krem,co povodne mal byt na ruze,som pouzila ako napln do torty,krem,ktory bol urceny na plnku,s tym som potiahla,teda natrela tortu zvrchu,boky a na ruzicky som si vymiesala maslo s praskovym a vanilkovym cukrom,ruzicky krasne drzia,je to vela toho masla,ale bohuzial neako som musela tu tortu dokoncit a chcela som prave taku ruzickovu,poprosim potom vnuka nech mi tu tortu,odfotenu sem vlozi,aj tak dakujem,clovek sa uci cely zivot...
mimit
@kupecova ach to ma mrzi. Citam az teraz. Mala som v pc dva virusy a tie som odstranovala, nechcela som ist na net, babrala som sa s tym dlho.puding som pouzila Dr. Oetker Paradies creme, tak sa to tu vola. Slaha sa len asi 3 minuty v chladnom mlieku, ak robis normalny puding. Ale do tejto torty do kremu sa dava iba prasok (neslaha sa s mliekom). Nebola v tom chyba? Ja mam ten krem tuhy hned po vymixovani aj ked pridam 2 lyzice stavy z kompotu. Kludne mi napis mail na miriama.olahova@gmail.com , tam sa ti viem ozvat hned. Aj tento tyzden sa chystam robit tuto tortu.
hanuska
ja používam puding Dr. Oetker bez varenia "OLé". Niekedy zahusťujem ním aj tvarohovo-šľahačkové plnky do torty
muffin
je krasna :) chcela by som taku urobit, ale chcela by som pouzit na zdobenie rastlinnu slahacku a gelovu farbu, bude to rovnako drzat, prosim Vas? Viete mi poradit?
gretka70
Konečne som našla recept na tento krém,ďakujem,chcem urobiť vnučke s takýmito ružami tortu na narodeniny,ktoré má na sviatky a hľadám recept do zbláznenia.Prajem veľa inšpiratívnych receptom a šťastné Vianoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia