Torta s parížskou šlahačkou a banánmi

matahari1974 - fotkamatahari1974, 18. októbra 2012
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
15 dkg
10 dkg
1 PL
1
Parížska šľahačka:
2 ks
2 -3 ks
Vanilkový krém:
250 g
15 dkg
500 ml
2 ks
Poleva:
250 ml
100 g
1 ks
Na ozdobu:
2 - 3 baličky
5 - 6 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: žĺtky oddelíme od bielka a vyšľaháme tuhý sneh.Pridáme práškový cukor, pojednom žltka a nakoniec múku zmiešanú s prášku do pečiva .Odoberieme si z cesta asi 5-6 PL a pridame kakao.Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26cm.Dno vystelieme papierom na pečenie ( ja to robim tak, že si odstrihnem pas papiera ,položím si ho na dno formy a dam kruh na to a zacvaknem formu a co mi vyčnieva papier okolo formy,tak ho iba obstriham) a boky formy poriadne vymastíme.A ideme vrstvit cesto.Dame 3 PL bledeho cesta do stredu formy a potom zase 1 PL tmaveho cesta, takto pokracujeme až kym sa nam neminie vsetko cesto.Korpus bude mramorovy..Pečieme vo vyhriatej trúbe 40 až 45 minut na 180 °C ( kontrolujte si korpus , každemu inač pečie trúba) !!!!

  2. 2

    Parížska šlahačka: POZOR den vopred si treba uvarit šlahačku s čokoladou.Treba ju povarit cca 2 minutky, inač sa može stat ,že sa bude roztekať. Potom si ju vyšlahame ako klasicku šlahačku. Možete preistotu pridať 2ks stužovača.

  3. 3

    Vanilkový krém: uvaríme si hustý puding ,zatial čo sa bude puding chladiť, tak si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vlažný puding si po lyžiciach pridávame k maslovej mase a poriadne vyšľaháme na hladký krém. Poleva: do vodného kupelu si dame roztopit bielu čokoladu.Ešte do vrelej čokolady zamiešame kyslu smotanu a pridáme vanilkový cukor.

  4. 4

    Tortovy korpus si prekrojíme na 2 časti.Natrieme vanilkovým krémom asi tak s polovičkou. Na vanilkový krém naukladáme na kolieska nakrajáne banány a potom dáme polovičku vyšlahanej šlahačky, dame druhú čast korpusu a postup opakujeme, krem,banany,šlahačka.Potrieme si boky zvyšnou vanilkovou plnkou.Prilepíme si na boky dlhé piškoty ( možete použit aj gulate).Ja som si preistotu piškoty previazala nitou aby nepadly z torty.Ked mame takto hotovú tortu, nakoniec dáme navrch polevu z kyslej smotany a bielej čokolády.Ozdobit podla vlastne fantazie.

  5. 5

    Niečo genialne .Prajem dobru chuť....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia