Foto: mesiar50
Piškótový korpus je bez chémie. Použil som, len vajcia, múku a cukor.
na 160 °C
Suroviny
Suroviny na korpus: | |
7 ks |
|
210 g |
|
210 g |
|
Suroviny na mentolový krém: | |
400 g |
|
400 g |
|
800 g |
|
Suroviny na polevu: | |
200 g |
|
80 g |
|
Pomocné suroviny: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Suroviny ktore som pouzil pri priprave piskotoveho korpusu.
-
2
Tak a zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Rozdelime si bielky od zltkov.
-
3
Bielky vyslahame s cukrom.
-
4
Dalej slahame bielky na hustu hmotu.Hmota je konzistencne take, ako ked robime penovu tortu.
-
5
Vyslahame vajecne zltka.
-
6
Vyslahane zltky pridame k pene z bielkov.
-
7
A nakoniec k dielu primiesame hladku muku.
-
8
Cesto vylejeme do tortovej formy.
-
9
Cesto som piekol relativne dlho.Skuska vpichom spajdle mi nepresla ani po hodine pecenia.
-
10
Piskotovy korpus nechame vychladnut a potom s nim pracujeme dalej.
-
11
Ked nam korpus vychladne tak ho rozrezeme.
-
12
Dalsi bod programu bude zhotovenie mentoloveho kremu. Suroviny ktore som pouzil mate moznost vidiet na obrazku.
-
13
Oboje cokolady nalameme do smotany.
-
14
Zmes smotany a cokolad zohrievame smerom k miernemu varu.
-
15
Zmes horucej cokolady schladime a potom poputuje do chladnicky na dobu 3 h.
-
16
Zmes cokolad a smotany je po troch hodinach pripravena na slahanie.
-
17
Zmes studenej coko-smotanovej hmoty vyslahame do hustej peny.
-
18
Dalsim krokom bude poskladanie torty.
-
19
Prve poschodie torty.
-
20
Spravime si druhe poschodie.
-
21
Dalej musime celu tortu natriet kremom.
-
22
Nech sa vam paci vysledok dnesnej mojej akcie.Pekny vecer zelam.
Najprv som dumal, ze spravim roladu,ale kedze oslavujeme narodeniny holandskeho krala tak som radsej potom takuto paradnejsiu.Aj tvoje rezy budu urcite velmi pekne.Dakujem ti pekne.
Srdecna vdaka.
Krem je naozaj chutny.Mynule som tortu s tymto kremom robil chlapcom ktory robia v masovom podpodniku.Boli s nou spokojny.
Dakujem ti pekne.
Ano, pridam tortu v reze,ale iba zajtra doobeda.Potrebuje este stuhnut v jadre.Velmi pekne ti dakujem.Tiez ti zelam pekny vecer.
Srdecne ti dakujem @kukulienka71 .
Dakujem ti pekne mila Izabelka.
mňa každý tvoj recept na kolená zloží...
ty si vareškár-fakt-na obraz boží..
dokonalý..:-)
@rosaneta
Nech sa ti paci rez z torty.Zelam ti pekny nedelny den.
Kazdy tvoj komentar ma rozvesely.Si expert zienka.
Poviem ti, ze bez pridania PDP, alebo jedlej sody som
este piskotove cesto neskusal robit ani raz.Samozrejme, ze obavy som mal aj ja, ze aku placku
potom vyberiem z rury.Tento postup pripravy mam z netu a je naozaj suprovy.Cesto sa pekne mrvy a nie je zlepene.Aj tak sa mi ta kyslost od tej chemie nepacila, budem robit cesta iba tymto sposobom.Srdecne ti vdaka.
No, len ma velmi prosim ta nenahovaraj, lebo moj brat
robil pekara 20 rokov, ze by som s nim dal do kopy ako
ty dvaja bratia co varia v tv.To by sa mi, ale pacilo.!
Dakujem ti pekne.
Rozmyslal som nad tym, ze by som do cesta pridal esteaj vodu a olej, ale som sa nechcel odklonit od original receptu ktory som sa ucil z videa.Takto pripraveny korpus predstavuje vo svojom videu jeden majster cukrar.Ako vidis pomer muky a vajec je zaujimavy.Nie kazde vajce je rovnake.Iba bielok obsahuje tusim cca.80% .Predosle moje piskoty boli tazsie od muky, no vajcia tuto hmotu zvlacnuju a nadvyhnu ju.Moj predosly pomer bol o 2 ks vajec menej.No s tou vodou ktoru spominas, by sme urcite nepokazili nic, ba dokonca by to cesto bolo este jemnejsie.Vdaka @jozka2 .
Prepac za preklep.
=Iba bielok obsahuje tusim cca. 80% vody=
Si naozaj zlata, ale na vydanie knihy este ,,nemam."Mozno tak o tridsat rokov. @martamm , srdecne ti dakujem a potesilo ma, ze sa ti torta paci.
Zelam ti peknu nedelu.
Dakujem ti pekne.
Som rad, ze sa ti paci.Moc ti dakujem.
Chybali mi tvoje pekne rymy a som naozaj rad, ze si ma potesila svojou,, navstevou".Velmi pekne ti dakujem.
Rad citam, ze sa ti moj vytvor paci.Vdaka @mariamka .
Ako sopliak som tiez rad pofajcieval cigarety mentolky, ale mozes mi verit, ze tato torta je lepsia volba. Dakujem ti pekne. :-)
Velmi ma potesilo, ze sa ti torta paci.Zelam ti tiez hodne zdravia a zo srdca ti dakujem.Pa
Mila Evicka.Piskotove cesto som pripravoval snad uz na kazdy sposob okrem tohoto bez PDP.
Jemnost korpusu zavisi predovsetkym od spravneho zosuladenia surovin.Ked do toho cesta natrepem raz tolko muky ako by malo ist, a budem do nej sanovat vajcia, tak sa chutneho cesta nikdy nedockam.Vajcia tam hraju jednoznacne ,, prve husle".Samozrejme pisem o tomto korpuse a nie o tych kde som pridaval vodu, maslo, respektive olej, pdp.Kazdy ma svoj odskusany a zauzivany sposob pecenia piskotoveho cesta.Ja ho mam tiez.K jednemu vajcu 30g hl.muky a 30g cukru a cim vacsie vajcia tym lepsie.Potom uz len poctivo vyslahat a spravne upiect.No ber prosim moje slova s rezervou, som masiar.Srdecne ti dakujem si naozaj zlata.
Mentolovy krem na torty som chcel spravit uz velmi davno.Robil som uz sice nieco podobne, ale krem bol vlacny a pod vahou piskotovych platov by sa roztekal.
Tak som to spravil takto ako to vidiet aj v tomto recepte.Tortu s takymto kremom som robil v tomto roku asi 4 x.Chlapcom sa neobvykly krem pacil.Dakujem ti velmi pekne a som rad, ze sa ti torta paci.
Dakujem ti pekne.
Keby to bolo mozne, tak by som ta rad ponukol.
Nemas mi co dakovat, ja ti dakujem za tvoj zaujem.
Tesi ma,ze ta torta zaujala.Dakujem ti pekne a tiez ti prajem pekny vecer.
Taka sikulka ako si aj ty, to zvladne hocikedy. D A K U J E M.
Som rad, ze sa ti paci.Srdecna vdaka mila @babkamt .
Pozdravujem.
Velmi ma tesi, ze sa ti torta paci.Dakujem ti pekne a tiez
ta pozdravujem.
Velmi pekne ti dakujem. :-)
Srdecne ti dakujem @medovnicek .
www.jaksetodela.cz/video/3645/dortovy-korpus-recept-jak-up...
ttp://tulipan.blog.pravda.sk/files/2015/04/10402735_288230348021632_1793471175884528088_n-1.jpg
Nech sa vam paci.
Bola naozaj chutna a chlapcom sa ta zaujimava chut kremu pacila.Cokoladu som musel pridat viac kedze som chcel vyhotovit parizsky krem a nie parizsku slahacku.Jahody boli kyselkave a pasovali ku kremu.
V sobotu budem robit na objednavku, ale bude vyzdobena ako ta na prilozenej fotke.Janka, si naozaj zlata.Dakujem ti velmi pekne.
Ja som korpus piekol v malej prenosnej rure, preto aj pisem, ze cesto som po 15 min.musel zakryt alobalom inac by mi bolo zhorelo.
Nikdy nepouzivam ventilator.Ked som doma peciem cesto ako ty..spodny a horny ohrev a jedno policko nizsie ako je stred rury.Velmi som sa potesil tvojej sprave, ze sa ti korpus vydaril.Srdecne ti dakujem za odskusanie receptu a pekne ta pozdravujem z nizozemska.
Nemas mi co dakovat.Som moc rad, ze sa ti piskotovy korpus vydaril.Zltkove kremy su chutne, urcite aj tvoj bol vynikajuci.Dakujem ti velmi pekne za odskusanie receptu a zelam ti pekny vikend.
Cauko Janka.
Chcel som ta prekvapit tak pisem iba teraz.Recepturu tej peknej torty som nasiel iba teraz nedavno.Prekvapenie spociva vlastne v tom,ze som ti ten recept prelozil z cudzieho jazyka.
Nech sa ti paci.:
SUROVINY NA KREM :
300 g After Eigt cokoladky
700 ml smotana na slahanie
8 platkov zelatiny Dr.Oetker
SUROVINY NA CESTO:
3 vajcia
40 g zmaknute maslo
40 g cukor
50 g cokolada na varenie
100 g mlete mandle
1 KL PDP
DALSIE SUROVINY :
250 g jahody cerstve
1 balenie tortove zele cervene
2 PL cukor
100 g After Eight cokoladky
mentolove listy
PRACOVNY POSTUP PRIPRAVY TORTY:
300 g after eight cokoladky prevarit so smotanou a nechat odstat v chladnicke cez jednu noc.
Z bielkov vyslahat tuhy sneh.
Maslo s cukrom vyslahat a don potom zaslahat po jednom zltky.
Dalej pridat mlete mandle
1 KL PDP
A nakoniec primiesame tuhy sneh z bielkov.
Ruru predhriat na 180 C.Pouzijeme tortovu formu s priemerom 24 a
vystlanu papierom k peceniu.Pecieme 25 minut. Zelatinu dat napucat.
Mentolovo cokoladovo smotanovu hmotu vyslahat.Zelatinu vyzdimat
rozpustit a opatrne namiesat do mentolovej peny.Tortovu formu dame
na korpus a natrieme nan penu z mentolovych cokolad.Dielo dame do chladnicky stuhnut.Potom tortu ozdobime s tymi 100 g mentolovymi
cokoladkami, jahodami a zelatinou spravenou podla navodu.
Tak to bude asi vsetko a,len dufam,ze som ten recepis dobre pretlmocil.
Zelam ti Janka pekny vecer.
Tortu určite ju upečiem na moje meniny do práce.
Potesilo ma, ze sa ti torta vydarila.Naozaj mi nemas co dakovat..@steffipp ,ja ti dakujem pekne za odskusanie receptu a posielam ti pozdrav z nl.
robíme v rovnakom odbore - výroba mäs. výrobkov - a preto dobrý "domáci" koláčik je u nás vysoko cenený
Použil som tortovú formu s priemerom 23 cm.Tortu si môžeš ešte vylepšiť tým,že si spravíš ohrádku z výkresu,alebo nejakých čokolád a
jahody primerane zaliať tortovým želé či želatínou robenú buď z kompótovej šťavy,alebo sirupu.Ďakujem ti moc.
korpus upiecť.
Tiež dôležité je uviesť rozmer plechu, tortovej formy,
@mesiar ty to uvádzaš, len sem tam niekto napíše, že sa mu to nepodarilo. Niekedy aj dobrej kuchárke sa niečo nepodarí.
Mnoho je tu varecháčov -čiek, že to majú perfektne popísané , pofotené, že aj laikovi sa to podarí, ak dodržia postup napísaný v recepte. Ty si jedným z nich , čo to majú perfekte v recepte a postupe prípravy a pečenia popísané.
Tak je ako píšeš.Nie je jedno na ktorom políčku sa pečivo či korpus pečie.Mastne cestá pečiem na vyšších teplotách nad 200 C a na druhej priečke od vrchu.(Veterníky,lístkové cestá).A treba mať samozrejme aj nejakú tú prax.Keď vidím,že po 10 minútach mi začína cesto moc tmavnúť tak ho zakryjem napr.papierom na pečenie atď.Naše názory sa zhodujú.Ďakujem ti pekne.