Torta s mentolovým krémom
Autor receptu: mesiar50
Piškótový korpus je bez chémie. Použil som, len vajcia, múku a cukor.
Postup
- Suroviny ktore som pouzil pri priprave piskotoveho korpusu.
- Tak a zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Rozdelime si bielky od zltkov.
- Bielky vyslahame s cukrom.
- Dalej slahame bielky na hustu hmotu.Hmota je konzistencne take, ako ked robime penovu tortu.
- Vyslahame vajecne zltka.
- Vyslahane zltky pridame k pene z bielkov.
- A nakoniec k dielu primiesame hladku muku.
- Cesto vylejeme do tortovej formy.
- Cesto som piekol relativne dlho.Skuska vpichom spajdle mi nepresla ani po hodine pecenia.
- Piskotovy korpus nechame vychladnut a potom s nim pracujeme dalej.
- Ked nam korpus vychladne tak ho rozrezeme.
- Dalsi bod programu bude zhotovenie mentoloveho kremu.
Suroviny ktore som pouzil mate moznost vidiet na obrazku.
- Oboje cokolady nalameme do smotany.
- Zmes smotany a cokolad zohrievame smerom k miernemu varu.
- Zmes horucej cokolady schladime a potom poputuje do chladnicky na dobu 3 h.
- Zmes cokolad a smotany je po troch hodinach pripravena na slahanie.
- Zmes studenej coko-smotanovej hmoty vyslahame do hustej peny.
- Dalsim krokom bude poskladanie torty.
- Prve poschodie torty.
- Spravime si druhe poschodie.
- Dalej musime celu tortu natriet kremom.
- Nech sa vam paci vysledok dnesnej mojej akcie.Pekny vecer zelam.