Torta s mentolovým krémom

Autor receptu: mesiar50

Piškótový korpus je bez chémie. Použil som, len vajcia, múku a cukor.

75 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny ktore som pouzil pri priprave piskotoveho korpusu.
  2. Tak a zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Rozdelime si bielky od zltkov.
  3. Bielky vyslahame s cukrom.
  4. Dalej slahame bielky na hustu hmotu.Hmota je konzistencne take, ako ked robime penovu tortu.
  5. Vyslahame vajecne zltka.
  6. Vyslahane zltky pridame k pene z bielkov.
  7. A nakoniec k dielu primiesame hladku muku.
  8. Cesto vylejeme do tortovej formy.
  9. Cesto som piekol relativne dlho.Skuska vpichom spajdle mi nepresla ani po hodine pecenia.
  10. Piskotovy korpus nechame vychladnut a potom s nim pracujeme dalej.
  11. Ked nam korpus vychladne tak ho rozrezeme.
  12. Dalsi bod programu bude zhotovenie mentoloveho kremu. Suroviny ktore som pouzil mate moznost vidiet na obrazku.
  13. Oboje cokolady nalameme do smotany.
  14. Zmes smotany a cokolad zohrievame smerom k miernemu varu.
  15. Zmes horucej cokolady schladime a potom poputuje do chladnicky na dobu 3 h.
  16. Zmes cokolad a smotany je po troch hodinach pripravena na slahanie.
  17. Zmes studenej coko-smotanovej hmoty vyslahame do hustej peny.
  18. Dalsim krokom bude poskladanie torty.
  19. Prve poschodie torty.
  20. Spravime si druhe poschodie.
  21. Dalej musime celu tortu natriet kremom.
  22. Nech sa vam paci vysledok dnesnej mojej akcie.Pekny vecer zelam.