Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
2 bal. |
|
Jahodová pena: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
250 g |
|
8 g |
|
70 g |
|
Jogurtová pena: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
10 g |
|
Zrkadlová poleva: | |
200 g |
|
120 ml |
|
150 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Okrem toho: | |
|
|
(dostupné na našom e-shope www.lianasro.sk) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, žĺtky a vyšľaháme do peny cca 5 minút. Zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva a pečieme pri 175 °C 20 minút.
- 2
Jahodová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, tvaroh, stabilizátor šľahačky JAHODA a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka a vyšľaháme do tuha. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu a prešľaháme.
- 3
Jogurtová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, pridáme jogurt, stabilizátor šľahačky JOGURT a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha cca 2 minúty. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre prešľaháme.
- 4
Upečený vychladnutý korpus prekrojíme na 2 pláty. Spodný plát vložíme do o niečo väčšej tortovej formy. Plát potrieme jahodami v želé, vylejeme jahodovú penu a povrch uhladíme. Priložíme druhý plát a polejeme ho 1 PL rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami môžeme lyžičkou nahádzať jahody v želé a povrch uhladíme. Pripravenú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť minimálne na 4 hodiny.
- 5
Zrkadlová poleva: Stabilizátor šľahačky JOGURT rozmiešame s 200 ml vody a stabilizátor šľahačky VIŠŇA s 50 ml vody. Bielu čokoládu rozpustíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Jogurtový stabilizátor vmiešame do 3/4 a do 1/4 zamiešame višňový stabilizátor. Polevy precedíme cez sitko.
- 6
Tortu vyberieme z formy. Položíme na užšiu nádobu uloženú v plechu a tortu polejeme striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Vrch môžeme ľubovoľne ozdobiť napr. kvetmi, čerstvým ovocím...
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jestli se nepletu, tak stabilizátor šlehačky Liana obecně obsahuje želatinu, nenašla jsem jahodu, odkaz je na vanilkový stabilizátor: www.lianasro.sk/vyrobok-stabilizator-slahacky-liana-100...
Šlahačkové potěšenie Liana též obsahuje nějaká zahušťovadla /spenovače?!/:
www.lianasro.sk/vyrobok-slahackove-potesenie-liana-30-g...
Trochu kočkopes ala Liana.
Ucelenější recept na zrcadlovou polevu: www.kucharkaprodceru.cz/zrcadlova-poleva-mirror-glaze/...
Ak aj obsahuje, tak málo. Na obrázku je poleva matná a pritom by mala byť krásne lesklá. Toto je proste čokoláda rozpustená s niečim fajnovo chemickým.