Torta pizza

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 28. februára 2012

Torta pre kamošku, ktorá pracuje v pizzerii :)

Suroviny

Cesto:
8 ks celé
8 PL
1 ks
8 PL  vlažná
8 PL
Plnka:
300 ml
1 bal.
1 konzerva




Postup

  1. 1

    4 žĺtka vymiešame do penista so 4 PL práš.cukru. pridáme 4 PL múky s práškom do pečiva, 4 PL vody - pomiešame. Pridáme tuhý sneh so 4 bielkov a zapracujeme pomaly do cesta. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vymastenej maslom. Tento postup opakujem 2x, kedže každý korpus si pečiem zvlášť. Preto aj to množstvo uvedené v surovinách :)

  2. 2

    Plnka: smotanu, puding a nakrájaný ananás na drobné kúsočky s trochou šťavy pridáme do misy, ktorú zatvoríme a trasieme cca 1 min.

  3. 3

    Obe korpusy potrieme džemom, dáme anan.plnku a pritlačíme korpus spodnou stranou kde je džem. Potrieme celú tortu maslovým krémom alebo nutelou a necháme odležať v chlade.

  4. 4

    Tortu potiahneme hmotou, ozdobíme vyrobenými olivami, šunkou, šampiňónmi a pod. (všetko jedlé a vyrobené z hmoty-ako kečup som použila džem) ...

Diskusia k receptu

matata1
jéj, tá je krásna! Ja som si myslela, že je to fakt pizza.
babidka
najprv som ten recept obisla -pizzu nemusim odkedy som bola v Taliansku:-)- ale potom mi to nedalo :-) Takuto pizzu by som si veru aj dala .....
5kaneugebauer
Ďakujem a som rada, že ste si mysleli že je to ozajstná pizza :)) .. je to pre mňa pochvala!
rybarkuchar
Dostala si ma na celej čiare. Ukladám všetky recepty na chlieb, pečivo a pizzu. Čítam, čítam a ajhľa - naozaj torta. Koláče má doma na starosti manželka, moc sa jej do toho nemiešam ale týmto určite prekvapím.
nikina1510
tajne som dúfala, že to bude torta postavená z pizze :D ale toto je paráda. šikovná :)
prdelinka
a ja som si myslela ze to je pizza !!!! (normalny slany kolac nie torta :)))))))
Perketne !!!
evanaaa
Pizzu nemám rada,a le takúto ano, dala by som si ju hneď. Ešte by mi tam pasovali aj vajíčka na plátky, ale aj takto je to verná napodobnenina, veď koľkých pomýlila.
evanaaa
Teraz som si len všimla, to sú vlastne dva korpusy (pizze) spojené plnkou? To je ešte lepšie, než som si myslela. Rada by som videla aj prierez, ako to vypadá.
maladada
je to naozaj krásna tortička, len mi chýba foto postup, rada by som videla aj prípravu takej peknej tortičky
alexola
wau, už dva dni rozmýšľam nad tortou pre sesternicu a bratranca, toto je horúci favorit :) vyzerá super
5kaneugebauer
@maladada fotopostu som nefotila, lebo som nebola na tejto stranke este zaregidtrovana :( ... no snad nabuduce! prierez som nevidela ni ja, lebo to bolo pre kamošku!
cica2
wau to nemá chybu, tiež som sa dala nachytať :-))
evanaaa
@5kane..... , ja viem, že to nie je pizza, ale jej napodobnenina, myslela som tie dva korpusy, akože pizza, ale tá tortová, že sú spolu, a nie len jeden, ako som si najprv myslela.
enge149
super,blahoželám výborný nápad,ešte som takúto nepiekla...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia