Foto: monda
Túto tortu som upiekla svojej neterke k jej 30 norodeninám. Oslava dopadla fajn, torta sa páčila, chutila , takže bola spokojná ona , ja Zobraziť celý popisTúto tortu som upiekla svojej neterke k jej 30 norodeninám. Oslava dopadla fajn, torta sa páčila, chutila , takže bola spokojná ona , ja aj ostatní hostia.
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
3 PL |
|
0,5 dcl |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
2 ks |
|
20 dkg |
|
1 ks |
|
10 dkg |
|
|
|
|
|
5 dkg |
|
|
|
Ozdoba: | |
20 dkg |
|
20 dkg |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme žltky s cukrom, pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práš. do pečiva , zamiešame do cesta a ešte pridáme zľahka tuhý sneh z bielok. Obe tortové formy aj malú aj veľkú vymastíme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nich cesto. Dáme piecť , v elektric.trúbe na 180 stupňoch 45 minút. / V menšej forme som piekla korpus, len 15 minút a vo väčšej forme 45 minút/.
-
2
Upečené necháme chvíľku vychládnuť a vyklopíme na alobal.
-
3
Plnka: Uvaríme puding s vanilk. cukrom, a pridáme rumovú aromu.Miešame pokiaľ úplne nevychládne . Maslo vymiešame s práš. cukrom. Potom pridávame po lyžiciach maslovú hmotu do pudingu a miešame na hladký krém -plnku.
- 4
Korpusy oba prerežeme na 2 pláty.
- 5
Každý korpus potrieme džemom . Uvaríme kávu asi tak 1,5 dcl - precedíme a namáčame v nej piškoty , ktoré kladieme na džemové korpusy.
- 6
Na piškoty natrieme plnku.Pokryjeme oba korpusy vrchnými plátmi a trošku pritlačíme.
- 7
Boky korpusu potrieme napríklad, herou - / ja som použila 20 dkg hery a 5 dkg práš. cukru , to som vymiešala a nanášala na boky /. Teraz obe čokolády aj bielu aj tmavú polámeme na kocky a budeme ich prilepovať na boky korpusov a to striedavo - raz tmavú a potom zasa bielu , aby nám vznikla - šachovnica. Tak ako je na obrázku.
- 8
Teraz si spravíme cukrovú polevu a polejeme korpusy. Každý si môže, ako koľkvek ozdobiť povrch torty. Ja som si takto ozdobila a tu je výsledok.
- 9
Z boku .
- 10
Z prednej strany.
- 11
Oslava už začala.
- 12
V reze.
- 13
A tu sa už papkala.
- 14
A ešte jeden záber, dobrú chuť :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu